€ 3,75 – € 7,50

Samantha Thole - Transformer Talisman

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Beeldend kunstenaar Samantha Thole laat zich voor deze workshop inspireren op de thematiek van Dissident Gardens en zoomt met de deelnemers in op de botsing tussen het verlangen van de mens om zijn omgeving te beheersen met zijn fascinatie voor de wilde, ongerepte krachten van de natuur. Uit een van de oudste materialen in de geschiedenis van de mensheid, klei, creëren deelnemers aan de hand van de tentoonstelling, historische voorbeelden en hun fantasie een keramieken beeldje, een Transformer Talisman, dat uiting geeft aan hun oerkrachten.

Over de maker

Vanaf haar afstuderen aan het Sandberg Instituut is het beeldend werk van MFA Samantha Thole (1982) toegespitst op de performancekunst en keramiek. Binnen haar praktijk zet zij deze mediums in om 'het moment' en 'het permanente' te verbeelden. Thole bevraagt de vanzelfsprekendheid van onze collectieve en persoonlijke geschiedschrijving in een vaak intiem samenspel van herinneren en vergeten.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen