Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

MidWest

1 Cabralstraat

1057 CD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Samen staan we sterker om huiselijk geweld bij jongeren te voorkomen en bestrijden!

Over dit evenement

Op 26 oktober gaan we in gesprek over huiselijk geweld tegen jongeren in Amsterdam.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren in Nederland te maken krijgt met één of meerdere vormen van huiselijk geweld. Bij meer dan de helft van die groep is het geweld structureel en komt het dus met regelmaat voor. Opgroeien met huiselijk geweld heeft vaak grote en langdurige consequenties op het leven van betrokkenen.

In Amsterdam zetten diverse organisaties zich in voor jongeren en tegen huiselijk geweld. In de themabijeenkomst op 26 oktober brengen we de verschillende perspectieven bij elkaar en werken we aan een sterkere onderlinge samenwerking.

Deze bijeenkomst is georganiseerd in opdracht van de gemeente Amsterdam. Het hoort bij het project rondom het Handboek Samen Sterker tegen Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en heeft als doel om het netwerk te versterken om zo de Amsterdammer nog beter tot dienst te kunnen zijn.

Wat kunt u verwachten?

In de bijeenkomst geven verschillende sprekers verdieping aan het thema, vanuit hun organisatie en perspectief. Er zullen sprekers aanwezig zijn van o.a. Blijf Groep (over hun aanbod aan jongeren, tijdelijke huisvesting en oudermishandeling) en Stichting Nisa 4 Nisa (over jongerenwerk vanuit een informele partij). Zij zullen vertellen over de doelgroep, signalen, uitdagingen en aandachtspunten. Wat zijn de risicofactoren? Wat zijn de consequenties? En wat kun je doen als je signalen opvangt? Hierbij worden verschillende subthema's ter sprake gebracht, zoals de verhoogde risico's op huiselijk geweld voor LHBTQI-jongeren.

Tijdens de hele middag worden deelnemers aangemoedigd om interactief met elkaar in gesprek te gaan over de onderlinge samenwerking voor de doelgroep. Zo maken we nieuwe connecties en leren we elkaar (beter) kennen!

Voor wie is het bedoeld?

Alle medewerkers of vrijwilligers van informele en formele organisaties die zich in Amsterdam inzetten voor de burger zijn welkom. Voor deze bijeenkomst is specifieke aandacht voor of ervaring met situaties van huiselijk geweld en de doelgroep jongeren gewenst, maar niet verplicht!

Praktische informatie

  • De bijeenkomst is gratis, maar u moet wel een plekje reserveren via deze website. Mocht u onverhoopt niet meer kunnen komen, stuur dan a.u.b. een mailtje naar margot@overnieuw.nl om u af te melden.
  • De bijeenkomst zal fysiek plaatsvinden in locatie MidWest (Cabralstraat 1, Amsterdam).
  • Wanneer het definitieve programma bekend is, zal die worden toegevoegd aan deze pagina.
  • U dient een mogelijk (!) coronatoegangsbewijs te laten zien bij entree: dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het gaat hierbij om de QR-code in de Coronacheck applicatie die aantoont dat u: gevaccineerd bent OF een negatieve testuitslag hebt OF onlangs hersteld bent van het coronavirus. Voor een test kunt u maximaal 24 uur van tevoren een afspraak maken via www.testenvoortoegang.org. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met Margot Kuijpers (margot@overnieuw.nl, 06-28131557).
  • U hoeft verder niets voor te bereiden of mee te nemen!

Hopelijk zien we elkaar op 26 oktober!

Met vriendelijke groeten,

Margot Kuijpers, Projectleider

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

MidWest

1 Cabralstraat

1057 CD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Gemeente Amsterdam & projectbureau Over/Nieuw

Organisator van Samen Sterker voor Jongeren

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen