Gratis

Samentafel Radicale streep door de bureaucratie

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

desamentafel

p.a. HighSelect

Hogebrinkerweg 8

3871 KN Hoevelaken

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Samentafel over Samen Dragen

Over dit evenement

Peter Hoekstra en Pamela Berg nodigen je uit om 14 oktober Samen te tafelen en het te hebben over aandachtspunt 10 van de brede coalitie ouderenzorg. Actiz-nl/brede-coalitie*.

Punt 10 van de Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg:

Radicale streep door de bureaucratie Zorgaanbieders, zorgprofessionals en andere partijen in de zorg zijn in hun dagelijks werk veel tijd kwijt met administratieve verantwoording. Dit gaat direct ten koste van tijd en geld voor zorgverlening. Het is van belang om in te zetten op registratie aan de bron om de administratieve belasting van zorgprofessionals drastisch te verminderen. Zorgprofessionals moeten zich op het bieden van zorg kunnen concentreren en niet onnodig belast worden met administratieve taken.

Samen met de deelnemers van de Samentafel willen we in gesprek over hoe bureaucratie en de regeldruk is ontstaan en wat er nodig is om dit te doorbreken.

In lijn met de denkwijze 'Van Zorg naar Leven' vragen we ons af wat er minimaal nodig is om verantwoordelijkheid te kunnen nemen zonder teveel administratie. Met behulp van enkele stellingen gaan we graag tijdens deze Samentafel het gesprek aan met onze deelnemers om inzichten op te doen die kunnen leiden tot een doorbraak in de regeldruk.

Doe je mee?

------------------------

* ActiZ, ANBO, CNV, FBZ, FNV, KBO-PCOB, LOC Waardevolle zorg, MantelzorgNL, NU ‘91, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN en Zorgthuisnl maken zich zorgen over de ouderenzorg in de nabije toekomst. Er zijn op korte termijn vergaande maatregelen noodzakelijk om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid te borgen. Het kan en moet anders. Zij hebben 10 uitgangspunten voor toekomstige ouderenzorg geformuleerd. Deze zijn terug te vinden op de website van Actiz.

Wij, van desamentafel willen, vanuit ons perspectief van samen sturen, samen dragen, samen leren, samen ervaren, samen werken, het ook anders. Daarom hebben wij een manifest geschreven van zorg naar leven.

Wij gaan ervan uit dat beide initiatieven als wegen samenkomen op een rotonde en daarom kiezen wij ervoor de 10 uitgangspunten vanuit ons perspectief het gehele jaar te agenderen. Op onze website en op Eventbrite vindt je de gehele programmering. Je kunt je opgeven voor het hele programma via het contactformulier van desamentafel en/of voor één of enkele onderdelen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

desamentafel

p.a. HighSelect

Hogebrinkerweg 8

3871 KN Hoevelaken

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator desamentafel, van zorg naar leven

Organisator van Samentafel Radicale streep door de bureaucratie

desamentafel is ontstaan door de samenkomst van een aantal personen die met een andere blik naar de zorg-, welzijn- en lokale sector kijken. Deze personen hebben de filosofie dat er wezenlijke veranderingen nodig zijn in deze sectoren om vooruit te komen. Die veranderingen kunnen volgens desamentafel alleen teweeg worden gebracht als er sámen het verschil wordt gemaakt.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen