Uitverkocht

Sashiko en Boro stitching met Textielfabrique

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Sashiko en Boro zijn Japanse reparatie en recycle technieken uit de 17e eeuw. Deze platte stiktechniek is ontwikkeld door de Japanse arbeiders om kleding en textiel te beschermen of te herstellen. Door het aanbrengen van extra lappen en veel steken wordt de stof steviger en warmer.

In deze workshop krijgen deelnemers meer achtergrondinformatie over de techniek en gaan ze zelf aan de slag met verschillende steken en het tekenen van een modern Sashikopatroon om te borduren. Materiaal is aanwezig. Je kunt ook zelf een denim kledingstuk meenemen om op te werken.

De workshop kost € 29,50 inclusief begeleiding, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar op de kaart van Het Nieuwe Café staan diverse broodjes en salades.

Textielfabrique

Textielfabrique is een textielstudio in Rotterdam en is opgericht door Maaike Gottschal. Hier kun je terecht voor alle textiele technieken die te maken hebben met het ontwerpen, vervaardigen en repareren van textiel zoals de Japanse verf-, weef-, patroon- en reparatietechnieken (Sashiko, Shibori, Sakiori, Kazure, Saori weven).


Bij minder dan vijf aanmeldingen kan The New Haberdashery deze workshop annuleren of verplaatsen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen