Schrijf je met ons mee?  #3 Het regent nieuws

Venster Acties

Schrijf je met ons mee? #3 Het regent nieuws

Schrijftraining voor ZZP'ers in de cultuursector

Door Kunstloc Brabant

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 16 okt. 2023 09:30 - 13:00 CEST

Locatie

De Nieuwe Veste Molenstraat 6 4811 GS Breda Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 3 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Schrijf je met ons mee?

Als kunstenaar heb je vast een website met prachtige foto’s van je werk. Maar staat er op die website ook een verleidelijke tekst over jezelf? Stuur je persberichten als je exposeert? En post je wel eens op social media. Of vraag je je elke keer opnieuw af wat je in vredesnaam over jezelf moet schrijven. Wanhoop niet! Wij helpen je om je (beter) te leren schrijven. Volg onze schrijfcursus van vier bijeenkomsten of volg de lessen die je interessant vindt.

Bijeenkomst #3: Het regent nieuws

Nieuws ligt op straat, zeggen mensen wel eens. Nou, wij kunnen het je nog sterker vertellen: het regent nieuws. Met behulp van eenvoudige trucjes kun je het zelf bedenken of vinden. Maar hoe zorg je dat jouw nieuws in de krant, op tv of de radio komt? Kortom, hoe bereik je jouw publiek?

Tegelijkertijd willen we je leren hoe je zelf pakkende, heldere, bondige nieuwsberichten schrijft. Verder willen je kennis laten maken met het enorme Nederlandse medialandschap. Hoe benader je media op een effectieve manier? Wij leggen het op een heldere manier uit en geven nuttige handvaten voor het maken van een mediaplan.

Trainers

Wij zijn Gonda Duivenvoorden en Suzanne Docter en geven samen schrijftrainingen. Gonda is gefascineerd door het gedrag van mensen en schreef het boek ‘De psychologie van communicatie’. Al tientallen jaren geeft ze communicatieadvies en trainingen aan uiteenlopende organisaties. Het schrijven van mooie verhalen is het stokpaardje van Suzanne, net als het zoeken naar nieuws. Jarenlang werkte zij bij een landelijke krant. Nu heeft ze haar eigen bedrijf, de SchrijfDocter.

Schrijf je je in voor 2 cursussen op een dag, dan is de lunch inbegrepen

Over de organisator

Georganiseerd door
Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.