€ 79,99

Schrijfvis cursus Storytelling voor tekstprofessionals - via live video

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je leest je eigen artikel, en knijpt je ogen samen. Alles wat je wil zeggen staat erin. En toch, ergens in je achterhoofd twijfel je. Je mist net dat beetje magie.

Je kunt goed schrijven, dat weet je. Niet voor niets leef je al enkele jaren van schrijfopdrachten of een baan waarbij je verantwoordelijk bent voor tekst en communicatie.

Maar soms heb je het gevoel dat je met teksten niet helemaal bereikt wat je wilt. Dan lijkt het alsof mensen je verhalen alleen vluchtig lezen, en weer overgaan tot de orde van de dag.

Een opdrachtgever zegt ‘leuk stuk, bedankt’, maar je voelt dat niet de wow-factor, je krijgt net niet de waardering waarop je hoopte. Je teksten worden goed gelezen op internet, maar je hoort nooit iets van de lezers, er komen nauwelijks reacties of bestellingen.

Je zou meer willen losmaken met je verhalen, zowel bij je opdrachtgevers als je lezers. Je zou verhalen willen schrijven die mensen aan hun beeldscherm kluisteren en verandering teweegbrengen. Je wilt je bekwamen in storytelling.

Het niveau dat je wilt bereiken lees je in de weekendbijlages van grote kranten, teksten van copywriters van grote merken als Apple en Nespresso, maar ook in romans van je favoriete schrijvers. Denk aan overtuigende personages, de spanningsbogen en rake typeringen, en levensechte beschrijvingen waarmee je het gevoel van de lezers raak. Dat heb jij ook in je, dat voel je. Maar hoe zet de je die laatste stap?

In de meeste schrijfopleidingen wordt niet of nauwelijks aandacht besteedt aan verhalende schrijftechnieken. Deze cursussen zitten vol met basistips zoals: schrijven is schrappen, gebruik geen passieve zinnen, en vermijd tangconstructies. Als je die basistechnieken al beheerst, is het tijd om een stap verder te gaan. In de cursus Storytelling voor tekstprofessionals krijg je inzichten in talloze technieken waarmee je verhalen slim opbouwt, structureert en extra spanning en diepgang geeft.

Storytelling voor teksprofessionals – wat leer je?

Als je de verhalen van topschrijvers -journalisten en copywriters leest kom je onbewust in aanraking met technieken waarmee zij zich onderscheiden van doorsnee schrijvers. Je voelt tijdens het lezen dat ze op een ongeëvenaarde manier spanning opbouwen, en met je gevoel spelen. Je krijgt het idee dat je hun personages echt leert kennen, en soms verandert zelfs je kijk op de wereld een beetje door hun stukken

In de cursus Storytelling voor tekstprofessional krijg je inzicht in de technieken waarmee ze dit effect bereiken. Je analyseert artikelen van prijswinnende journalisten, copywriters en auteurs. Je experimenteert met methodes om je lezer door je verhaal te stuwen met spanning, plotwendingen en herkenbare anekdotes. Je oefent met technieken die je steeds opnieuw kunt inzetten om je verhalen aantrekkelijker en meeslepender te maken. Aan het einde van de workshop Storytelling denk je niet meer alleen als schrijver, maar ook als verhalenverteller.

Let op: deze cursus wordt op vrijdag 10 april van 14 - 17 uur online gegeven. Als je je inschrijft, krijg je een link in je mail waarmee je op het afgesproken tijdstip kunt inloggen. Via een live-videoverbinding kun je de cursus live volgen, het is alsof ik bij je in de huiskamer zit. Natuurlijk kun je ook gewoon terugpraten, en krijg je feedback op de oefeningen - alles is precies hetzelfde als in een cursus op locatie. De speciale prijs 79 euro (minder dan de helft van het normale tarief) is éénmalig, omdat het de eerste keer is dat ik deze cursus online verzorg. Vanaf volgende maand wordt de prijs 129 euro.

Aan bod komen:

 • Technieken om je artikelen aantrekkelijk en verrassend op te bouwen
 • Methodes om spanning op te wekken en de aandacht van lezers vast te houden
 • Het uitwerken van personages
 • Technieken om je lezers met verhalen te raken en aan te zetten tot actie

Waarom bij mij een cursus volgen?

  • Als freelance journalist weet ik uit ervaring hoe je verhalen schrijft die mensen raken. Ik schreef in de afgelopen 15 jaar honderden verhalende artikelen voor onder meer De Volkskrant, NRC, Psychologie Magazine en Quest.
  • In 2013 verscheen er een thriller van mijn hand, Savelsbos, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij/Cargo en genomineerd voor de Schaduwprijs (voor beste spannende debuut).
  • Op mijn blog Schrijfvis geef ik schrijftips in. Het resultaat: 60.000 bezoekers per maand, een mailinglijst met bijna 10.000 abonnees en ruim 500 mensen die een cursus bij me volgden.
  • Meer dan 1000 mensen volgden deze cursus al op mijn kantoor in Den Haag.
De prijs van de cursus is voor één keer 79 euro alles inclusief (de BTW is aftrekbaar als je de cursus voor zakelijke doeleinden volgt). Als je betaald hebt, krijg je een gespecificeerde rekening in je mailbox. Je kunt tot een week van tevoren kosteloos annuleren (je inschrijvingsgeld minus 2 procent boekingskosten van Eventbrite wordt dan teruggestort). Volgende maand zal de prijs 129 euro per persoon worden.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen