Verkoop beëindigd

Science of Life Congres 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kasteel de Wittenburg

1 Landgoed de Wittenburg

2244 BV Wassenaar

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt het Science of Life Congres plaats met als thema: ‘Personalized Prevention van chronische ziekten’. Het congres wordt georganiseerd door het Gandiva Instituut. Op de prachtige locatie van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar gaan nationale en internationale gastsprekers vanuit hun expertise de aanpak van chronische ziekten belichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Een unieke dag waarbij we worden geïnspireerd door prominente topsprekers om meer bewustwording te creëren voor dit belangrijke thema.


De Nederlandse gezondheidszorg

De Nederlandse gezondheidszorg zit momenteel in een grote veranderingsproces waarbij het steeds duidelijker wordt dat er meer aandacht moet komen voor preventie en leefstijl om daarmee ook de toenemende chronische ziekten te verlagen. Een groep artsen en wetenschappers pleiten zelfs voor leefstijlgeneeskunde als medisch specialisme. Via de media komt er zoveel informatie voorbij over een gezonde leefstijl dat wij door de bomen het bos niet meer zien. In de praktijk blijkt deze informatie moeilijk te integreren en om een juiste balans te vinden is daarbij een enorme uitdaging. Personalized Prevention biedt hierbij een goede oplossing: Bewustwording, motivatie en eigen verantwoordelijkheid.


Doel

Volgens het RIVM hebben ruim 8,8 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten. Dit komt overeen met 52% van de Nederlandse bevolking. Dit percentage is zorgwekkend hoog maar wij kunnen dit probleem samen aanpakken. Het congres heeft als doel om gezamenlijk in dialoog te gaan en kennis uit te wisselen en te verspreiden over Personalized Prevention vanuit de visie van de reguliere en de complementaire geneeskunde.

Wij zullen een reis maken naar de eeuwenoude traditionele geneeskunde Ayurveda, oftewel Science of Life, de wetenschap van het leven. De Ayurveda beschrijft dat ieder individu uniek is met zijn of haar eigen leefstijlregels en waarbij preventie de basis vormt. Deze wetenschap beschikt over kennis waarbij Personalized Prevention kan worden ingezet om de toenemende chronische ziekten in Nederland aan te pakken.


Doelgroep

Het congres is een uniek platform voor zorgprofessionals, onderzoekers, bedrijfsleven, patiënten en overige belangstellenden. Het steunt op 4 pijlers de wetenschap, kennisdeling, bewustwording en samenwerking. Deze interessante dag moet ertoe bijdragen dat we samen de verantwoordelijk nemen om de gezondheid van mooi Nederland weer op een gezond niveau te krijgen. Door Personalized Prevention krijgt ieder individu de juiste inzichten mee om de regie over de kwaliteit van zijn of haar leven te hervinden. Daarmee is de eerste stap naar bewustwording gezet.

Chronische ziekten uitgelicht

Op het Science of Life congres vragen wij aandacht voor de onderstaande chronische ziekten:

  • Depressie en angststoornissen

  • Hart- en vaatziekten

  • Kanker; borst en darmkanker

  • Diabetes type 2 en overgewicht

  • Rheumatoïde artrites

Met een holistische benadering vormen Preventie en Leefstijl de rode draad bij de lezingen.


Ayurvedische Geneeskunde

De Ayurvedische geneeskunde beschikt over kennis van Personalized Prevention dat kan worden ingezet om de toenemende chronische ziekten in Nederland aan te pakken. Ayurveda is een compleet gezondheidssysteem uit India. Een holistische geneeswijze met een natuurlijk vertrekpunt waarbij preventie de basis vormt. Voor ieder individu is er een gepersonialiseerd advies met de juiste voeding en leefstijl. Voeding en leefstijl is overigens een onderdeel van het gezondheidssysteem.

Ayurveda houdt rekening met de onderlinge verschillen en ziet ieder individu met zijn eigen unieke geboorteconstitutie. Dit is de blauwdruk van het individu die onveranderlijk is en het hele leven zo blijft. Toch staat de mens helaas onder invloed van omgevingsfactoren zoals o.a. kwaliteit en kwantiteit van voeding, verandering van seizoenen, overmatige stress, onvoldoende rust, weinig lichaamsbeweging, verstoorde relaties, veranderingen in leeftijd, onderdrukte emoties. Door deze factoren ontstaat er onevenwichtigheid waardoor ziekte het gevolg zal zijn. Ayurveda stimuleert ieder mens om de verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit in zijn of haar leven.

Voor meer info over de wetenschap Ayurveda raadpleeg onderstaande link

http://www.gandivainstituut.nl/Wetenschap-Ayurveda/


Programma congres

http://www.gandivainstituut.nl/Congres/Programma/Praktische informatie

Doelgroep: Voor iedereen die belangstelling hebben in een holistische en gepersonaliseerde aanpak bij chronische ziekten.


Kosten Regular Ticket: €199,65 p.p. incl. BTW dagprogramma

**LET OP VAN 22.12.2019 - 11.01.2019 €149,98 p.p. INCL. BTW I.P.V. €199,65

Inclusief: Gezonde lunch | Healthy Bag | Koffie, thee |Huisgemaakte petit patisserie en versnapering

Afsluitende borrel + hapjes

Kosten Middagprogramma vanaf 14.00u: €108 p.p. incl. BTW

Inclusief: Healthy Bag | Koffie, thee | Versnapering | Afsluitende borrel + hapjes


Inschrijving: tot uiterlijk 11 januari 2019

Parkeren: gratis

Dineren: Na het congres heeft u de mogelijkheid om te dineren bij Sophie, het restaurant gevestigd in Kasteel de Wittenburg. Graag tijdig reserveren, het restaurant is gauw

volgeboekt https://www.restaurantsophie.nl/

Vrijwaring/Annuleren

Annulering is mogelijk mits schriftelijk bevestigd. Bij annulering tot 30 dagen voor aanvang dan berekenen wij 25% van de deelnamekosten. Deelname is persoonlijk. Vervanging door een collega of een andere belangstellende is altijd toegestaan en kosteloos. Wij verzoeken u dit in dat geval contact met ons op te nemen via info@gandivainstituut.nl


Vervanging spreker

Indien een congres spreker onverhoopt weg valt, zal deze worden vervangen door een andere spreker. Dit gegeven is voor de deelnemer aan het congres geen reden voor annulering van zijn of haar deelname, noch voor enige andere vorm van compensatie.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kasteel de Wittenburg

1 Landgoed de Wittenburg

2244 BV Wassenaar

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen