€ 7,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tryater

Oostersingel 70

8921 GB Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op een geïsoleerde plek in Friesland, de Oudebiltdijk, strijkt ‘s nachts het licht van een vuurtoren over het land. De wind, de zee, de lucht en de klei van de plek dragen allemaal bij aan het ontstaan van Seewolf: Vier mannen die de tijd nemen om liedjes en apparaten te maken. In de liedjes is er te horen dat de mannen passie hebben om geen noot meer te spelen dan nodig en ook hun tijd nemen om het nummer te vertellen.

De muziek kan het best omschreven worden als Psychedelic Indie rock. In de jaren ’60 en ‘70 wordt er in de Wally Heider Recording Studio in San Francisco veel opgenomen over een tape machine. Muziek van O.a. Creedence Clearwater Revival, Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en Grateful Dead lopen door de sporen van het apparaat. In 2015 laten de mannen van Seewolf dezelfde tape machine verschepen naar Friesland. Het apparaat wordt gerestaureerd door de vier Friezen zelf, zodat zij hun muziek analoog in de achterkamer aan de Oudebildtdijk op kunnen nemen. In maart 2019 verschijnt de Moonwater EP.

De 9 minuten durende debuutsingle “Wild Winds” werd door de 3VOOR12/Friesland-volgers bestempeld als Friese song van het jaar 2018. Ook is de track het eerste nummer van de nog te verschijnen Moonwater EP.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tryater

Oostersingel 70

8921 GB Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen