€ 120 – € 500

Seizoensessie: Winter (Stiltedag)

Venster Acties en details

€ 120 – € 500

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Buurtsteeg

Buurtsteeg 7

3951 LL Maarn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
In de seizoensessies van Club Groeneveld gaan we op zoek naar de verbinding en herstel van een natuurlijk ritme.

Over dit evenement

INTRODUCTIE

We leven in een uiterst turbulente tijd. Een tijd van snelle en grote veranderingen die ons ook op een dieper niveau raken. Steeds grotere versnelling en steeds sterkere vertraging van ontwikkelingen op de meest uiteenlopende gebieden, wisselen elkaar voortdurend af. Daar komt bij dat we steeds vaker geconfronteerd worden met onze impact op onze leefomgeving en ontdekken dat we in ons leven en werken niet uitsluitend gedreven kunnen zijn door focus op technologische vooruitgang, weelde en lineaire economische groei. Laat staan dat we er de grote vraagstukken van deze tijd mee oplossen.

Het gevolg is dat we uit balans raken. Als mens, en daarmee als professional en als organisatie, worden we als het ware uit ons centrum getrokken met alle individuele en maatschappelijke gevolgen van dien.

Het antwoord kan liggen in het herstel van verbinding en herstel van het (organisch) ritme van waaruit we leven en werken. Alleen door een goed ritme kan de muziek van de levensstroom weer voluit klinken en tot vorm komen.

BESCHRIJVING

De Club Groeneveld seizoensessies gaan over de zoektocht naar verbinding en herstel van een natuurlijk ritme. Wat daarvoor nodig is, is niet alleen een cognitie van ‘ik wil een verbonden en onthaast leven lijden’ en ‘ik wil bijdragen aan een duurzame toekomst’. We moeten het in hart en nieren worden; in denken, doen, spreken en handelen. En daar is oefening voor nodig en tijd en ruimte om met regelmaat uit de turbulentie en versnelling van de buitenwereld te (leren) stappen.

Als leidraad voor de seizoensessies volgen we het ritme van de seizoenen en welke thematieken er per seizoen spelen. Als mens – en daarmee dus ook als professional en als organisatie – staan wij namelijk niet los van de natuur. We aanschouwen de afwisseling van de seizoenen niet alleen. Ons gevoel, ons denken, onze ervaringen en ons handelen doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. Het volgen van het ritme van de natuur helpt ons niet alleen om staande te blijven, maar ook van binnenuit creatief te worden in een turbulente wereld, die steeds meer van ons vraagt.

CLUB GROENEVELD WINTERDAG… NAAR DE STILTE

De winter is de nacht van het jaar. De aarde is schijnbaar slapend en de slaap is nodig voor vernieuwing. Daarom word je in de winter teruggeworpen op jezelf en als het ware gedwongen om een gebied te onderzoeken dat je tot nu toe vreemd was. De winter gaat over afbouw en het loslaten van illusies, afronden, rusten, meegaan en ruimte geven aan dat wat weer wil ontstaan.

Donderdag 2 december staat de Club Groeneveld seizoensessie in het teken van de winter en organiseren we een stiltedag waarin we de verdieping zoeken rondom de tijd van het jaar. Vanuit Club Groeneveld begeleiden we de dag met daarin enkele gezamenlijke meditaties. Tijdens deze meditaties delen we vragen en overwegingen die aan de winter gerelateerd zijn. Lunch en diner worden, in stilte, verzorgd.

PROGRAMMA EN OMGAAN MET PRIKKELS

Om op een andere manier in contact te komen met jezelf, beleven we deze dag zonder telefoon, mail, social media, boeken of kranten.

OCHTENDPROGRAMMA

09.30 uur: Ontvangst

10.00 uur: Introductie en inwijding in de stilte

11.00 uur: Genieten van de stilte

12.00 uur: Gezamenlijke meditatie

12.30 uur: Lunch

MIDDAGPROGRAMMA

13.00 uur: Genieten van de stilte

15.00 uur: Inspiratie-class

16.00 uur: Genieten van de stilte

18.00 uur: Gezamenlijke meditatie

18.30 uur: Diner

19.30 uur: Gezamenlijke afronding

20.00 uur: Einde

IETS VOOR JOU?

De seizoensessies zijn voor professionals die samen met ons op ontdekkingsreis willen gaan en samen willen werken aan een nieuw en verbonden ritme van waaruit we leven en werken. Dit is vooral iets voor jou als je op zoek bent naar een fijne manier van leven en werken, jezelf en het leven serieus wilt nemen, jezelf aan zelfonderzoek durft over te geven en een open blik op de wereld hebt. We stellen vragen en helpen elkaar met beantwoorden; vragen die er altijd zijn, maar die we vaak vergeten naar de oppervlakte te brengen. Wil je daar werkelijk tijd voor maken? Meld je dan vooral aan.

Verder kun je onderstaande criteria zien als leidraad:

• Je hebt minimaal drie jaar werkervaring.

• Je loopt in jouw rol tegen grenzen van het systeem aan en wil verandering realiseren.

• Je gelooft dat we van binnenuit doorbraken kunnen realiseren richting een duurzame toekomst in de breedste zin van het woord.

• Je wilt hier met andere gelijkgestemde professionals aan werken en in ontwikkelen.

• Je bent op zoek naar inspiratie en motivatie.

Zie het vooral niet als absolute criteria. Als je twijfelt of het iets voor jou kan zijn, neem dan vooral contact op.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De seizoensessies vinden elke keer op een vaste locatie plaats.

Start: 09:30 uur

Einde: 20:00 uur

Locatie: De Buurtsteeg - Buurtsteeg 7 - 3951 AA Maarn

Klik hier voor een overzicht van al onze seizoensessies.

AANMELDEN EN KOSTEN

Deelname is mogelijk voor EUR 120 per bijeenkomst. Bij de prijs zijn eventuele boeken en lesmateriaal inbegrepen. Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met Marcel Tjepkema, via marcel@clubgroeneveld.nl of +31 6 209 797 36.

LID WORDEN VAN CLUB GROENEVELD?

Wil je je alvast inschrijven voor alle seizoensessies (5x per jaar)? Dan is het goed om te weten dat je ook lid kunt worden van Club Groeneveld. Voor EUR 500 per jaar krijg je toegang tot alle seizoensessies en kun je met korting deelnemen aan alle lezingen, collegereeksen, opleidingsprogramma’s en reizen. Neem via info@clubgroeneveld.nl contact met ons op voor meer informatie of kies voor de optie ‘Lidmaatschap Club Groeneveld’ in het betalingsveld. Je ontvangt dan via ons alle gegevens die je nodig hebt.

VRAGEN OVER DE INHOUD

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schroom niet en neem contact met ons op via 0294-745330 of stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar info@clubgroeneveld.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Buurtsteeg

Buurtsteeg 7

3951 LL Maarn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen