€ 64,12

Self Included - Uit de waan van de dag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Playing Circle - De Cristofori Concertzaal

Prinsengracht 583

1016 HT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De belangrijkste persoon in je leven beter leren kennen: jezelf! In het beste geval leer je meer over jezelf dan je wilde.

Over dit evenement

Self Included is een programma waarmee we jou willen helpen de belangrijkste persoon in je leven beter te leren kennen: jezelf. Zodat je aan de slag gaat met de dingen die je echt nodig hebt en wilt.

Workshop - Uit de waan van de dag

De waan van de dag is een verdovend middel. Net zoals een verslaving houdt deze waan velen van ons in haar greep. Door alle dagelijkse beslommeringen ondernemen we geen acties die betrekking hebben op onze lange termijn doelen. We hoeven niet aan de slag met die dingen die we echt nodig hebben. Eerst die volle email-box afhandelen, eerst dat grote project afmaken of die promotie halen bij dat bedrijf waar we eigenlijk volgend jaar niet meer willen werken. Als het niet over werk gaat, dan is het de badkamer die verbouwd moet worden of die nieuwe leaseauto die al een tijd op het verlanglijstje staat.

Eigenlijk willen we iets anders, maar we weten niet wat. Of misschien willen we niks anders, maar laten we ons beïnvloeden door wat de maatschappij ons lijkt op te leggen. Feit is: we weten vaak niet wat we willen en nog lastiger, we weten ook niet hoe we daarachter moeten komen. En als we het wel weten, wat gaan we dan met die informatie doen?


Hoe goed ken jij jezelf?

  • Weet jij wat je kwaliteiten zijn?
  • Ken jij je eigen gedragspatronen?
  • Weet je wanneer je angsten je saboteren?
  • Hoe ga jij om met je eigen frustraties of die van anderen?

Waarom is zelfkennis zo belangrijk?

Zelfkennis helpt je om beter om te gaan met je behoeften, krachten en zwakheden, waardoor je de regie houdt over je eigen leven. Het begint met inzicht in je eigen gedragspatronen: jouw levensverhaal toont je deze patronen en biedt je daarmee alle zelfkennis die je nodig hebt. De uitdaging is om deze verworven kennis vervolgens in je voordeel te gebruiken. Het goede nieuws? Iedereen kan het leren.

Hoe leer je jezelf dan kennen?

Het blijkt in de praktijk heel moeilijk om snel en makkelijk inzicht te krijgen in eigen gedrag en ernaar te kunnen handelen. Veel zelfkennis komt door ervaring. Je krijgt het door dingen te doen, te proberen en door te botsen met anderen. Het vraagt om assertief gedrag, tijd en vergt altijd een dialoog met anderen en met de wereld. Daarbij komt dat we het niet kunnen leren in de waan van de dag.

Hoe assertief ben jij?

Wellicht vind je jezelf heel assertief. En ben je dat ook in een aantal gevallen. Maar als je bedenkt dat uit onderzoek is gebleken dat maar zo’n 20% van de mensen assertief reageert in dagelijkse situaties, is er een redelijke kans dat jij bij de overige 80% hoort. Hoor je bij de grote meerderheid, geven wij je inzicht in hoe je vaker assertief gedrag kunt vertonen, in plaats van passief of (passief-)agressief gedrag. En ben jij iemand die wel vaker assertief gedrag toont, leer je dat gedrag beter te herkennen, zodat je het nog vaker efficient in kunt zetten.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze middag vertelt Jayani Masthoff over zelfkennis en assertiviteit. Ze geeft inzicht in hoe zij deze kennis en vaardigheden inzet in haar leven en in haar onderneming en laat je zien hoe jij dat op jouw manier kunt doen. Daarnaast geven een aantal sprekers hun perspectief op deze onderwerpen. Je gaat zelf actief aan de slag, ontmoet, gaat in gesprek met en leert van anderen. Je maakt je eigen actielijst, zodat je stappen kunt zetten. Niet meer stilstaan, maar echt doen!

Hoe kun jij jezelf in je eigen voordeel gebruiken?

We ontmoeten je graag op donderdag 20 februari!

Programma

12.30 uur - Inloop

13.00 uur - Welkom

13.15 uur - Afwisselend sprekers en zelf aan de slag

17.00 uur - Borrel

Meer informatie over het programma vind je hier: https://uitdewaanvandedag.splashthat.com

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Playing Circle - De Cristofori Concertzaal

Prinsengracht 583

1016 HT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen