Seminar Future Proof Plastics 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Diergaarde Blijdorp

Blijdorplaan 8

3041JG Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vanaf 12 november is het niet meer mogelijk om u aan te melden via de knop op deze pagina.
Wilt u op het laatste moment toch nog aanwezig zijn bij dit seminar?
Neem dan contact op met Gabriëlle Wempe, gabrielle@sterktekstwerk.nl of via (0183) 76 05 21.


Future Proof Plastics krijgt een vervolg! De eerste editie in 2018 sloot af met de conclusie dat durf, ambitie, innovatie en ketensamenwerking onontbeerlijk zijn richting de circulaire economie. Zeven sprekers hebben toen hun visie gedeeld en de fabrikanten en producenten van kunststof de spiegel voor gehouden. Welke stappen zijn er sinds die tijd gezet? Hoe ziet de toekomst van kunststof en rubberproducten er nu uit?
Wij nodigen u van harte uit om maandag 18 november aanwezig te zijn.

Sprekers
Erik Zevenbergen (Diergaarde Blijdorp) vertelt hoe kunststof bijdraagt aan een duurzame dierentuin. Patricia Vangheluwe gaat namens PlasticsEurope in op de Europese ontwikkelingen. Ton van der Giessen (Van Werven) maakt duidelijk dat plastic recycling ook zonder subsidie mogelijk is. Wilma Dierkes (University Twente) vertelt over de-vulkanisatie van rubber, waarna Anita Veenendaal (OneCircle/Keykeg) de zaal prikkelt met de stelling dat gebruik van meer plastic goed is voor het milieu. Vervolgens is het woord aan Ben Bruens (Unilever) en Arnoud Passenier (ministerie I&W). Hij zal ingaan op de status en acties rond het Plastic Pact en de onontkoombare ontwikkelingen die de markt te wachten staan. Merijn Tinga, beter bekend als The Plastic Soup Surfer, sluit het programma af met de Plastic Paradox.
Jur Zandbergen (directeur NRK) en Marcel van der Poel (bestuurslid PlasticsEurope Nederland) verzorgen als dagvoorzitters van Future Proof Plastics de opening en de afsluitende samenvatting.

Download hier het volledige programma met de titels van de presentaties

Vanuit verbinding in discussie gaan over rubber en kunststof. Dat is het doel van Future Proof Plastics 2019. Vertegenwoordigers uit de industrie, het bedrijfsleven, de overheid, kennisinstellingen, retail, NGO’s en recycling treffen elkaar. Dat maakt het tot een uniek evenement met gevarieerde en inspirerende presentaties. Kortom, deel op 18 november uw ervaringen, geef inhoud aan de discussie en breid uw netwerk uit.
Bent u erbij?

Rondleiding achter de schermen bij Blijdorp
Het is mogelijk om voorafgaand aan het seminar deel te nemen aan een rondleiding. Blijdorp gunt u een uniek kijkje achter de schermen van het Oceanium. Tijdens deze rondleiding ligt de focus op duurzaamheid en manieren waarop Blijdorp hier mee omgaat. De rondleiding start om 10.45 uur en er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar.

Kosten en voorwaarden
Future Proof Plastics is gratis toegankelijk, maar vooraf aanmelden is verplicht. Voor gratis deelname geldt wel één belangrijke voorwaarde. Wij willen er alles aan doen om verspilling van voedsel en energie tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 75 in rekening als u op de dag zelf én zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Wij stellen het daarom zeer op prijs als u uw aanwezigheid bij de rondleiding, lunch en netwerkborrel zo zorgvuldig mogelijk aangeeft. Annuleren kan tot donderdag 14 november. Bij verhindering is een collega van harte welkom.

Datum en tijd

Locatie

Diergaarde Blijdorp

Blijdorplaan 8

3041JG Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen