Gratis

Senia luistergroep: Klassieke muziek

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De landelijke stichting Senia organiseert een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek in de gemeente Eindhoven. Van harte welkom!

Muziekluisterwijzer

De stichting Senia richt luistergroepen op voor mensen, die van klassieke muziek houden. De 7 a1 8 deelnemers bespreken om de 7 à 8 weken een zelf uitgekozen muziekstuk met behulp van een luisterwijzer. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dat doen ze met cd’s, dvd’s en filmpjes op you tube. Op de site van Senia.nl staan overigens alle muziekstukken. Toch maar een paar voorbeelden? De virtuoze Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Mozarts’ opera Le Nozze, maar ook het spetterende ‘Americain in Paris’ van Gershwin en de ‘Fantastique’ van Berlioz!

Mooiste cultuurvorm

Eric Kolen uit Geldrop is namens de Stichting Senia ambassadeur om muziekluistergroepen in Zuid-Nederland op te richten. Als oud-programmamaker voor Omroep Brabant(erfgoed) en Studio040(klassieke muziek) hoopt hij op veel aanmeldingen. “Klassieke muziek”, zegt hij, “is helemaal niet zo moeilijk. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat je alle gelegenheid krijgt om meer te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk, de componist en de muzikanten die het uitvoeren. Daarbij komt dat je juist geen vooropleiding nodig hebt. Interesse, nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog eens hartstikke gezellig ook! Prachtig!”

Als je verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt, laat dat even weten via info@senia.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen