Gratis

Senioren ledenbijeenkomst Achterhoek, Ruurlo

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Keizerskroon

Dorpsstraat 15

7261 AT Ruurlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Uitnodiging ledenbijeenkomst senioren Achterhoek.


Thema: ouderenzorg in beweging

Voor wie is deze bijeenkomst?

Leden van Senioren CNV Connectief in de Achterhoek en hun partners zijn hartelijk welkom. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Programma :

1. Opening.

2. Benoeming bestuursleden: aftredend en herkiesbaar zijnJan Wenting en Marinus Snippe. Overigens willen we het bestuur gaarne met enkele leden aangevuld zien. Hebt u belangstelling?

3. Inleiding Ouderenzorg In Beweging, door de heer Hans Metzemaekers, bestuurder van Azora te Terborg. Deze instelling herbergt alle soorten van ouderenzorg in zich. Toelichting:

Er zijn allerlei ontwikkelingen die van invloed zijn op de (houdbaarheid van de) ouderenzorg in Nederland in de nabije toekomst. Enerzijds is er een roep om meer inzet van personeel ten behoeve van verbetering van de kwaliteit van zorg en neemt de zorgvraag door de vergrijzing toe, anderzijds neemt het beschikbare arbeidspotentieel door de ontgroening af. Dat wringt en vraagt om creatieve oplossingen. Inzet van moderne technologie zal ondersteunend zijn, maar de verwachting is niet dat daarmee alle problemen kunnen worden opgelost. Waarschijnlijk zal de burger meer zelf moeten oplossen in zijn eigen omgeving (de slogan “zet mensen meer in hun kracht” wordt daarbij vaak gebezigd), voordat professionele hulp wordt geïndiceerd.

De echte beperking van de zorgvraag in de toekomst moet komen van preventieve maatregelen (lifestyle), waarvan de effecten pas op lange termijn merkbaar zijn.

4. Na een korte pauze is er volop gelegenheid voor vragen en discussie.

5. Sluiting om 16.00 uur en aanbieding consumptie.

Meer informatie? Neem contact op met bijeenkomsten@cnv.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Keizerskroon

Dorpsstraat 15

7261 AT Ruurlo

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen