Uitverkocht

SENSITIVE - THE UNTOLD STORY: Dé documentaire over hooggevoeligheid

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Club Dauphine

224 Pauwenpad

1097 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Felle lichten, harde geluiden, temperatuurschommelingen... bij hooggevoelige mensen komen dit soort prikkels een stuk intenser binnen dan bij anderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zo’n 20% van de wereldbevolking met deze eigenschap wordt geboren. De afgelopen jaren is er veel research gedaan naar hooggevoeligheid. Vooral het werk van de Amerikaanse psycholoog en grondlegger van het begrip HSP dr. Elaine Aron is baanbrekend. Haar bevindingen vormen het fundament voor Sensitive -The Untold Story, een indrukwekkende documentaire over hooggevoeligheid die op zondag 2 september voor het eerst te zien is in Amsterdam.

Voor iemand die niet hooggevoelig is, kan een Highly Sensitive Person (HSP) overkomen als een aansteller. En dat is niet terecht. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de verwerking van prikkels in de hersenen bij hooggevoelige mensen daadwerkelijk anders verloopt. Ze worden intenser beleefd. En dat is iets dat steeds meer huisartsen, psychiaters en psychologen gaan inzien.

Voorloper op dit gebied is de Amerikaanse dr. Elaine Aron. Al in de jaren '90 deed zij baanbrekend onderzoek naar hooggevoeligheid. Haar internationale bestseller The Highly Sensitive Person is in 18 talen vertaald en geldt nog altijd als hét naslagwerk op het gebied van hooggevoeligheid. Het boek ligt ook aan de basis van de documentaire Sensitive - The Untold Story. In deze documentaire komt Elaine Aron uitvoerig aan het woord, net als 7-voudig Grammy winnaar en HSP Alanis Morissette. Voor hooggevoelige mensen (én hun naasten) zal Sensitive - The Untold Story een feest van herkenning zijn.

Kijk hier voor de trailer.

Sensitive & Holistik

Het idee om Sensitive - The Untold Story naar Amsterdam te halen komt van Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt. Als founders van online magazine Holistik schrijven zij regelmatig over hooggevoeligheid. Ook omdat Karlijn zelf HSP is en daar af en toe flink last van heeft. Heb jij het vermoeden dat jij hooggevoelig bent? Dan kan een HSP test je meer duidelijkheid geven. De test die je op Holistik vindt is ontwikkeld door Elaine Aron en geldt wereldwijd als een betrouwbare methode om hooggevoeligheid te meten.

Over Holistik

Holistik is een online magazine voor de stijlvolle wereldverbeteraar. Het magazine is in het voorjaar van 2016 opgericht door Evelyn van Hasselt (1977) en Karlijn Visser (1986) en bereikt meer dan 150.000 unieke bezoekers per maand. Met Holistik geven Evelyn en Karlijn gehoor aan hun wens om van de wereld een mooiere plek te maken. Holistisch leven met respect voor mens, dier en natuur speelt hierbij een sleutelrol.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Club Dauphine

224 Pauwenpad

1097 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen