Gratis

Sequint webinar: netwerkvirtualisatie met VMware NSX

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De drie belangrijkste VMware NSX use cases


Netwerk automatisering

NSX maakt snelle en flexibele netwerk provisioning mogelijk. De beheerder kan hierdoor snel een implementatie maken voor een nieuw netwerk of netwerksegment inclusief workloads, resources en beveiligingsbeleid. Knelpunten worden hiermee voorkomen waardoor NSX ideaal is voor het testen van applicaties en het werken met pieken in workloads. Deze kunnen op logische wijze gescheiden worden gehouden binnen hetzelfde fysieke netwerk.

Micro Segmentatie

Veel netwerken hebben een harde buitenkant maar een zachte binnenkant. Is een kwaadwillende eenmaal binnen dan is, zonder segmentatie, vrij dataverkeer binnen de omgeving nog steeds mogelijk. De oplossing hiervoor heet micro segmentatie. Door een netwerk op VM-niveau te segmenteren en verkeer tussen deze microsegmenten via een firewall te laten plaatsvinden wordt het mogelijk om het totale verkeer te controleren. VMware NSX maakt micro segmentatie op betaalbare wijze mogelijk.

Disaster Recovery

Ook voor Disaster Recovery (DR) is automatisering essentieel. Wanneer NSX wordt geïntegreerd met network orchestration tools zoals vSphere Site Recovery (SRM) kan het worden ingezet voor de replicatie van opslag en voor het managen en testen van Disaster Recovery plannen. Cross-VC NSX, geïntroduceerd in versie NSX 6.2. maakt logisch netwerken en beveiliging mogelijk tussen meerdere VCenters waardoor het makkelijker wordt om een consistent security beleid door te voeren zonder handmatige interventies.

MEER WETEN OVER DE VOORDELEN VAN VMWARE NSX NEEM DAN DEEL AAN HET WEBINAR

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen