Gratis

SF World Day

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Clemenspoort

Overwale 3

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

SF World Day: Samen aan tafel over ...

Oplossingsgericht werken voor meer veerkracht in jezelf, je organisatie en onze samenleving

Op 3 mei vieren we wereldwijd SF World Day met een bijzonder event in Gent.

Solution Focus (SF) is een internationaal verspreide methodiek die gebaseerd is op 30 jaar doorgedreven onderzoek naar wat werkt om veerkrachtig verandering aan te gaan. De aanpak richt zich op wat gewenst is (in plaats van het probleem), op het aanwenden van krachtbronnen van de betrokkenen en op het stimuleren van vooruitgang door concrete volgende stappen.

Op de SF World Day willen we dit met inspirerende voorbeelden van het oplossingsgericht werken op individueel, organisatorisch en maatschappelijk vlak in de verf zetten.

Programma

13:30: Welkom
14:00: Plenaire opstart
14:30: Thema tafels: individu / organisatie / maatschappij

  • Tafel 1: Individuele begeleiding. Therapeuten en coaches vertellen waarom ze kiezen voor de oplossingsgerichte aanpak. In deze sessie ervaar je hoe SF vragen je veerkracht vergroten.
  • Tafel 2: Solution Focus in Organisaties.
    Aan de hand van enkele boeiende cases gaan we het gesprek aan over de meerwaarde van SF in organisaties in een complexe en continu veranderende wereld. De cases worden gebracht door Peter Schollaert (TE Connectivity), Bart Tirez (Familiehulp), Heidi Mertens (KULeuven), Pieter De Witte (TADA) en Veerle Wallebroek (Cemper).
  • Tafel 3: Maatschappelijke verandering. Rond het thema klimaat gaan we op een oplossingsgerichte manier in gesprek om de vooruitgang naar een klimaatneutrale samenleving te bevorderen.

16:00: Pauze
16:30: Plenaire tafel

  • Wat is SF ... voor jou? En welk verschil kan jij ermee maken voor jezelf, in je organisatie en in de samenleving?

17:15: Receptie

Het event is gratis ... maar je moet je wel vooraf inschrijven omdat het aantal plaatsen beperkt is. Als je niet komt, laat het ons weten. Wie inschrijft maar niet komt opdagen, vragen we als compensatie 25€ te storten op de rekening van de VVDO (BE85 0688 9472 5906).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Clemenspoort

Overwale 3

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen