€ 12,50

Venster Acties en details

€ 12,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een Perzisch liefdesverhaal over twee koningskinderen en de lange strijd die ze moeten voeren tegen anderen en zichzelf.

Over dit evenement

De Utrechtse schrijfster en zangeres Mehrnaz Salehi bewerkte het verhaal voor een muzikale vertelling, met een centrale rol voor Shapur, de steun en toeverlaat van Shirin. In het oorspronkelijke verhaal heeft hij de rol van kameraad en adviseur, maar is hij eigenlijk niet de man die het meest van haar houdt? Meer dan die trotse prins Khosrow, en zelfs meer dan de romantische kunstenaar Farhad?

Het verhaal, verteld door Shapur zelf, wordt afgewisseld met voordracht, beeldprojectie, zang en muziek, en een rapper laat zien hoe hij ernaar kijkt met de ogen van nu.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Wat betekent ZIMIHC eigenlijk?

ZIMIHC staat voor Zat Ik Maar In Hoog Catharijne. Er is ook een band met de naam ZIMIHC. Band en organisatie worden verbonden door een persoon: Appie Alferink. Hij speelt in deze band en is directeur van ZIMIHC. De band ZIMIHC speelde 25 jaar geleden in Hoog Catharijne. Toen nog zonder naam. Tijdens dat optreden in dit befaamde winkelhart werd wel om een naam gevraagd, en zo ontstond ZIMIHC. De organisatie ZIMIHC is geboren uit een behoefte van amateurkunstenaars om plekken te hebben om te repeteren en op te treden. En tot op de dag van vandaag geeft ZIMIHC vorm aan die behoefte. Inmiddels met drie eigen theaters en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.

De missie van ZIMIHC
ZIMIHC stimuleert creativiteit in de samenleving

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen