€ 0 – € 5

Sharing Stories: Extended Family

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

VondelCS

Vondelpark 3

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een avond vol mooie en belangrijke verhalen die gaan over de ‘extended families’ waartoe we behoren: de buurt, de maatschappij, het land of continent waarin we wonen. Hoe verhouden we ons tot deze gemeenschap(pen), en welke verantwoordelijkheden hebben we daarin voor onszelf en voor de ander? En we praten met de makers over de maatschappelijke impact die ze met hun verhaal willen maken en hoe ze dat doen.

Met:
Sarah Sylbing en Ester Gould over hun zeer succesvolle documentaireserie Schuldig
over armoede in de Vogelbuurt in Amsterdam Noord, waarin niet alleen de bewoners met schulden centraal staan, maar juist ook de werelden eromheen: de deurwaarder, de hulpverlener, de schuldeiser en de lokale politiek.

Regisseur Karin Junger over haar film Ik alleen in de klas. Hierin laat ze elf gekleurde jongeren, waaronder haar eigen drie kinderen, situaties naspelen waarin zij uitsluiting ervaarden. Hierdoor worden pijnlijke gebeurtenissen herbeleefd en opnieuw vormgegeven.

Publicist en filmmaakster Beri Shalmashi over haar nieuwe transmediale project Big Village. Aan de hand van foto’s, video en audio reconstrueert ze haar geboortedorp en tegelijkertijd haar eigen bewogen geschiedenis. Het verhaal krijgt vorm in een podcast serie, een boek, filmportretten van voormalige inwoners en een documentaire. Alle onderdelen komen samen in een wegomgeving.

Marga Rotteveel, mede-oprichter van Docking Station, vertelt over het belang van verhalen om de wereld beter te begrijpen, en hoe impact te behalen met fotografie.

Presentatie: Patrick van der Hijden

Voertaal: Nederlands

www.dockingstation.today

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

VondelCS

Vondelpark 3

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen