Gratis

Sheila Sitalsing| Hugo de Groot-jaar

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Museum Prinsenhof Delft

1 Sint Agathaplein

2611 HR Delft

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op 6 oktober organiseren we een Vrijheidscollege met Sheila Sitalsing. Het college staat in het teken van Hugo de Groot en zijn gedachtegoed

Over dit evenement

Als journalist en columniste staat Sitalsing bekend om haar vlijmscherpe analyses. Het college van Sitalsing is een zoektocht naar de grenzen van wat je mag zeggen, vinden en geloven. Hebben de 'maar dat mag niet meer zeggen'-zeggers gelijk? Hoe kijkt zij naar Hugo de Groot en wat kunnen wij nu nog leren van zijn tijd?

Hugo de Groot jaar

Op 22 maart was het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot via een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Op verschillende locaties in Nederland vieren we samen met Slot Loevestein het Hugo de Grootjaar met een viertal Vrijheidscolleges. Naast het spectaculaire verhaal van zijn ontsnapping, laat Hugo de Groot nog veel meer na. Zijn gedachtegoed over vrede, vrijheid en recht was in het verleden van groot belang en vandaag de dag relevanter dan ooit.

Meer informatie over het Hugo de Groot-jaar.

Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing (1968) is journaliste en columniste van o.a. de Volkskrant. Sheila is geboren in Suriname en kwam op naar 17e naar Nederland om economie te studeren. Nadat ze haar studie had afgerond begon ze aan haar journalistieke carrière als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Tegenwoordig schrijft ze een column in de Volkskrant en won ze in 2013 de Heldringprijs voor beste Nederlandse Columnist.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Museum Prinsenhof Delft

1 Sint Agathaplein

2611 HR Delft

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Vrijheidscolleges

Organisator van Sheila Sitalsing| Hugo de Groot-jaar

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt en vinden dit jaar plaats in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals in elf provincies in Nederland.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen