Shorts – Challenges/Two Days/Mi Skin

Venster Acties

Shorts – Challenges/Two Days/Mi Skin

Klik op 'Tickets' om de gewenste datum, tijd en aantal tickets te selecteren.

Waar en wanneer

Locatie

Egeldonk 50 50 Egeldonk 1103 AK Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Twee korte documentaires en een voorfilm waarin de trails en tribulations van zwarte mensen in een wit systeem centraal staan. Mi Skin is een filmportret van de Rotterdamse dichter en denker Dean Bowen. De film toont op indringende wijze de unieke en meertalige stem van Bowen – een stem die voortkomt uit de Spoken Word-scene en inmiddels warm is onthaald is door de gevestigde poëzie-orde. Regisseurs Rob Niemantverdriet en Bas Kwakman filmden Bowen enkele maanden terwijl hij thuis de maatschappelijke rol van kunst en filosofie overdenkt en op het podium de magie en kracht van poëzie in de praktijk brengt.

Voor het korte Two Days in the Life of Joseph Nathan Takeusso Keubou volgde regisseur Eric Vander Borght twee dagen uit het leven van Joseph Nathan Takeusso Keubou, een Kameroense vluchteling die enkele jaren geleden asiel vond in Oekraïne maar door het uitbreken van de oorlog noodgedwongen naar West-Europa trekt. Vander Borght toont het volhardende optimisme waarmee Nathan zijn vlucht uit het oorlogsgebied begint, maar ook de frustrerende racistische en bureaucratische muur waarmee hij vervolgens in Brussel te maken krijgt. Als zwarte man maakt hij op geen enkele manier kans op de voorzieningen waar Oekraïense vluchtelingen recht op hebben – maar waar moet Nathan dan heen?

Mi Skin 45 min / Challenges 10 min / Two Days in the Life of Joseph Nathan Takeusso Keubou 22 min. Het totaal aan films beslaat 1h 17 min.