Gratis

Side Kick event | Talent ontwikkeling

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Jagerstraat 53

53 De Jagerstraat

3022 VM Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In 2019 is Misiconi Dance Company het Erasmus + onderzoek SHIFT gestart in samenwerking met Northern Ballet (UK), Psico Ballet Maite Leon Foundation (Spanje).

Het project is gericht op onder andere: Het ontwikkelen van een nieuwe onderwijspraktijk voor dansers met een verstandelijke beperking, leermoeilijkheden, autisme of beide die hen in staat stelt hun potentieel te benutten. Talent ontwikkeling staat hierin centraal. Dit wordt ondersteund door onderzoek van de Universiteit van Edinburgh en de University of Leeds. Zo evalueert het de impact van het project op zowel de doelgroep en de omgeving. Dit zal ervoor zorgen dat de nieuwe ontwikkelde praktijk onderbouwd kan worden door academisch onderzoek.

Deze middag en tijdens ons eerste Side Kick Event rondom Talentontwikkeling willen wij iedereen een kijkje geven bij ons in de studio. In alle onderwerpen staat de talent ontwikkeling voor dansers met en zonder een beperking centraal.

We gaan het hebben over de volgende zaken:

1. Talent ontwikkeling voor dansers met een verstandelijke beperking: We vertellen over onze eerste bevindingen binnen ons Europese project SHIFT! Het onderzoek dat mensen met een verstandelijke beperking in staat stelt hun potentieel te benutten binnen onze huidige danspraktijk.

2. Ontwikkeling en interventie in de zorg: We vertellen over het BBB project dat wordt uitgevoerd in samenwerking met ASVZ, Wielewaal te Rotterdam. Hoe ontwikkel je vaardigheden bij mensen met een meervoudige beperking en wat is daar voor nodig?

3. We lanceren het SHIFT! blog met een feestelijke afsluiting en een mini markt. Deel je oude dansboeken, dvd's en of CD's.

Wil je er bij zijn dan vragen we om minimaal 1 persoon mee te nemen die interesse zou kunnen hebben in deze bijeenkomst, Daarnaast vragen we je je ouder dansboeken, dvd's en of CD's mee te nemen om te delen op de mini-markt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Jagerstraat 53

53 De Jagerstraat

3022 VM Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen