€ 0 – € 2,50

Sinan Can over zijn documentaire: Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2596 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Onderzoeksjournalist en filmmaker Sinan Can reisde een jaar lang dwars door Saoedi-Arabië om er opnamen te maken voor zijn indringende, vierdelige documentaire over het dagelijkse leven van Saoediërs. Hoe bijzonder dat was en welke problemen hij op zijn weg vond, daarover vertelt hij deze avond. Sinan illustreert zijn verhaal met fraaie filmfragmenten en er is volop ruimte om hem vragen te stellen.

Onvrijheid
Ons kritisch uitlaten over van alles en nog wat, we zijn het gewend en doen het zorgeloos. In Saoedi-Arabië is het met de vrijheid van meningsuiting helaas anders gesteld. Sinan Can bezocht het land in 2018 vele malen. In zijn interviews met de Saoediërs klinkt vaak de repressieve en onheilspellende sfeer door. De mensen riskeren letterlijk hun nek door met Sinan te praten. Toch laat hij ook zien dat er iets aan het veranderen is in Saoedi-Arabië; maar het beleid is er grillig en kan ineens omslaan. Een ‘mijnenveld’ noemt hij het zelf.

Over Sinan Can
Sinan Can maakte eerder een documentaire over de ravage die IS aanrichtte in het Midden-Oosten. Volgens Sinan een reden waarom de Saoedische autoriteiten de deur voor hem open zetten. Grenzen verleggen zit de gedreven Turks-Nederlandse journalist in het bloed. Sommigen zullen hem kennen als deelnemer aan het tv-programma Wie is de mol.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2596 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen