Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Sint-Janscollege Tour 2018

E. Hensen

Woensdag 4 april 2018 van 19:00 tot 21:25 (CEST)

Sint-Janscollege Tour 2018

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Oplossingsgericht opvoeden
Desiree Janssen (systeemtherapeute GGZ Zuyderland afdeling Kind en Adolescent) zal een werkcollege geven over oplossingsgericht opvoeden. Opvoeden doe je samen. Maar hoe werk je samen als ouders? Hoe vorm je een team als ouders maar ook als ouders in samenwerking met school/ leerkrachten? Verantwoordelijk opvoeden is een kracht maar voelt ook vaker als een last. Tenslotte krijgen we kinderen zonder ervoor ‘geleerd’ te hebben. Hoe lukt het ons om met elkaar samen te werken ten voordele van het kind/de jeugdige die opgroeit en waar zijn/haar omgeving erg belangrijk voor is? Hoe word je als ouder expert van je eigen kind!
2 apr. 2018 Gratis  
Gamen
Gerald Adriana (verslavingspreventie Mondriaan) zal een werkcollege geven over gamen. Hoe gaat u als ouders om met excessief gamen van uw puberkind? Als jongeren in de puberteit komen kunnen ze vaak gaan experimenteren met allerlei vormen van verleidingen. De jongeren zoeken dan vaak de grenzen op en ouders staan soms met de handen in het haar. Een van de verleidingen voor de puber is gamen. Maar hoe kunnen ouders ervoor zorgen dat hun puberkind niet over hun grenzen heengaan? Samen zullen we bespreken hoe opvoeding de meeste invloed kan hebben op uw kind. Het gaat tenslotte om het opstellen van regels, het maken van afspraken en het stellen van grenzen. Maar hoe doen we dat? Het wordt een interactief college waarbij wordt stilgestaan hoe snel u geneigd bent over uw grenzen heen te gaan en dat ‘ongewenst’ gedrag niet snel te veranderen is.
2 apr. 2018 Gratis  
Grenzen stellen in de praktijk
Ingeborg Dijkstra (zelfstandig begeleider, mediator en coach van tieners, kinderen en volwassenen bij Stepping Stones Coaching en moeder van 3 pubers) verzorgt het plenaire college over grenzen stellen. Waar het plenair college eindigt gaat dit werkcollege op voort: nu echt oefenen met het stellen van grenzen aan je puber. "Hoe laat moet ik thuis zijn?" "Mag ik - als 17-jarige - op een feestje in België wél alcohol drinken?" "Waarom moet ik altijd mijn telefoon beneden laten liggen als ik ga slapen?" Drie voorbeelden van vragen waar de meeste ouders van pubers mee te maken krijgen. En het antwoord is niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Net als kinderen hebben ook pubers grenzen nodig, maar de manier waarop die worden vastgesteld verandert naarmate kinderen ouder worden. De meeste ouders hebben niet zoveel moeite met grenzen stellen. Echter, grenzen handhaven en naleven is vaak een heel stuk lastiger. Wat doe je als ouder als een grens overschreden wordt? Geef je dan straf? Wat is je verantwoordelijkheid als ouder hierbij eigenlijk? En die van je puber? Tijdens dit werkcollege gaat Ingeborg verder in op het belang van grenzen stellen aan pubers. Ze zal aan de hand van gedane onderzoeken en verhalen uit de praktijk vertellen waarom het voor pubers belangrijk is, dat ze grenzen kennen en ontdekken. Daarnaast komen vooral ook veel praktische zaken aan bod, die voor de meeste ouders heel herkenbaar zullen zijn. Er is uiteraard ook ruimte voor inbreng en vragen. Grenzen hebben vaak een negatieve lading, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Misschien is het wel zoals Loesje zegt: "Een grens is eigenlijk een wens om verder te gaan."
2 apr. 2018 Gratis  
Effectieve leerstrategieën
Ruud Puts (coördinator onderwijsontwikkeling Sint-Jan) geeft een werkcollege over effectieve leerstrategieën. Bij sommige leerlingen constateren we ondanks hun goede inzet dat ze toch niet tot de juiste leerresultaten komen. Dit heeft vaak te maken dat deze leerlingen niet effectieve of efficiënte leerstrategieën gebruiken. Om hier in de toekomst voordeel uit te halen bieden we deze workshop met name aan voor ouders van leerlingen uit de brugklas en tweede klas. Om U meer wegwijs te maken in deze materie geven we in deze workshop aan wat vaak wel en niet werkt. U moet hierbij denken aan het spreiden van leermomenten, ophalen van nuttige informatie, afvragen van de leerstof, afwisselen van vakken en onderwerpen, juiste voorbeelden kiezen om inzicht te krijgen, het leren met woorden en beelden en herhaling voor belangrijke momenten.
2 apr. 2018 Gratis  
Social Media, kansen en knelpunten
Sjaak Delnoy (coördinator ICT Sint-Jan) geeft een werkcollege over Social Media. Het duurde 38 jaar voordat er wereldwijd 50 miljoen mensen waren die naar een radio konden luisteren, Facebook behaalde dit aantal gebruikers binnen 2 jaar! In deze workshop komt o.a. de invloed van social media aan bod. Ook wordt een aantal social media besproken zoals Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube. We gaan het ook hebben over privacy van u, uw kinderen en uw omgeving. Wat zijn vloggers, blog, hashtag, bindwatching? U krijgt antwoorden op deze vragen en meer tijdens deze workshop. Neem uw smartphone of tablet mee, want we gaan interactief aan de slag!
2 apr. 2018 Gratis  

Deel Sint-Janscollege Tour 2018

Evenementdetails

Beste ouders / verzorgers, 

Op woensdag 4 april wordt voor de vierde keer de Sint-Janscollege Tour georganiseerd voor ouders/verzorgers van leerlingen van Sint-Janscollege, maar ook ouders/verzorgers van toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers uit de buurt zijn welkom. Tijdens deze avond worden interessante colleges gegeven over diverse thema’s om ouders meer inzicht in te geven en om ervaringen te delen.

De Sint-Janscollege Tour zullen we opnieuw starten met een plenair thema. Dit schooljaar hebben we gekozen voor ‘de kunst van grenzen stellen aan pubers’. Juist in de puberteit merken we dat het belangrijk is om grenzen te stellen aan onze kinderen, maar deze handhaven.. doe het maar eens! Voor zowel ouders als leerkrachten blijft het een lastig onderdeel en het is regelmatig een ware kunst om grenzen te stellen en deze te handhaven. 

Na deze lezing kunt u kiezen uit één van volgende (kleinschaligere) werkcolleges:

1. Oplossingsgericht opvoeden

2. Gamen

3. Grenzen stellen in de praktijk (gaat door op het plenair college)

4. Effectieve leerstrategieën

5. Social Media, kansen en knelpunten

 

Het programma zal er als volgt uitzien:

19:00 uur – 19:05 uur            Opening

19:05 uur – 19:55 uur             Plenair college ‘De kunst van grenzen stellen aan pubers'

19:55 uur – 20:10 uur             Pauze onder het genot van een kopje koffie

20:10 uur – 21:10 uur             Keuzeronde werkcollege

21:10 uur – 21:25 uur              Nazit voor wie nog wil napraten

 

We hopen met deze onderwerpen aan te sluiten bij de vraag van veel ouders / verzorgers. We willen u van harte uitnodigen om aanwezig te zijn tijdens deze interessante avond. 

 

Meldt u s.v.p. uiterlijk voor 2 april aan!

 

Graag tot ziens op de Sint-Janscollege Tour op 4 april 2018!

Heb je vragen over Sint-Janscollege Tour 2018? Neem contact op met E. Hensen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Sint-Janscollege
Amstenraderweg 122
6431 EN Hoensbroek
Nederland

Woensdag 4 april 2018 van 19:00 tot 21:25 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen
Sint-Janscollege Tour 2018
Evenementen in Hoensbroek

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.