€ 6,30 – € 20,39

Sit Fast concert: La Belle Compagnie - Trio Le Réveil

Venster Acties en details

Vanaf € 6,30

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Gabriel Belkheiri, Kristy van Dijk en Paul Schauenburg, blokfluit met een programma rondom connecties tussen componisten en hun muziek.

Over dit evenement

“La Belle Compagnie” is een gloednieuw programma dat is ontwikkeld rondom connecties tussen componisten en hun muziek. Stukken in het programma zijn soms uit verschillende tijdsperiodes, maar toch zijn zij aan elkaar verbonden. Dat kan zijn door een zelfde compositiestijl, het gebruik van het zelfde muzikale materiaal of een relatie in het thema van de muziek. Dit houdt ook in dat er connecties zijn tussen componisten die elkaar gekend (zouden kunnen) hebben.

Oude muziek in het programma heeft connecties met andere muziek/componisten van die tijd, nieuwe muziek is beïnvloed door oude muziek. Bijvoorbeeld, muziek van Dufay en Binchois hebben een connectie omdat zij beiden leefden in de zelfde periode. Zij worden beiden beschouwd als mede-grondleggers van de Franco-Vlaamse School in de 15e en 16e eeuw (een stijlrichting van vocale polyfone muziek in Europa).

Over Trio Le Réveil

Trio Le Réveil is een blokfluitconsort, gespecialiseerd in oude en nieuwe muziek. Het ensemble bestaat uit drie leden: Paul J. W. Schauenburg uit Konstanz, Duitsland, Gabriel Belkheiri uit Valencia, Spanje, en Kristy van Dijk uit Utrecht, Nederland. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun blokfluitstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Snel ontdekten zij dat hun unieke muzikale perspectieven samen een kleurrijk en creatief ensemble vormden. Daarnaast hebben zij een hechte vriendschap. Deze persoonlijke connectie draagt bij aan de kwaliteit van hun ensemblewerk.

De naam “Le Réveil” is afgeleid van het stuk “Resvellies Vous”, geschreven door Guillame Dufay (1397-1474). Dit was een van de eerste stukken waar trio Le Réveil aan gewerkt heeft. De naam betekent letterlijk “wakker worden” of “het ontwaken”. Trio Le Réveil zoekt altijd naar manieren de ogen van het publiek te openen (te laten ontwaken) voor nieuwe ideeën en ervaringen.

Sit Fast is de gloednieuwe concertserie van Black Pencil, een internationaal en veelzijdig ensemble met een verrassende bezetting. De titel van de serie is afkomstig van een werk van de Renaissance-componist Christopher Tye (c.1505-1572). Sit Fast betekent zoveel als 'stevig zitten' en luisteren. Aan het eind van Sit Fast schreef hij: ‘Sing true and fear not for I am true and fear not’. Men kan niet dromen van een beter motto in de muziekuitvoering!

Meer info op: www.blackpencil.org

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Sit Fast concert: La Belle Compagnie - Trio Le Réveil

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen