€ 0 – € 20,39

Sit Fast concert: Roderik 80! - Ensemble Black Pencil

Venster Acties en details

€ 0 – € 20,39

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Het allereerste concert in deze serie. Ensemble Black Pencil viert de 80ste verjaardag van componist Roderik de Man.

Over dit evenement

Roderik de Man heeft een omvangrijk oeuvre bij elkaar gecomponeerd, van solowerk tot kamermuziek en ensemblestukken. Kenmerkend voor zijn muziek is het speelplezier dat er onmiskenbaar vanaf spat.

Dat zal Black Pencil tijdens dit eerste concert laten horen. Het ensemble van Jorge Isaac (blokfluit), Matthijs Koene (panfluit), Esra Pehlivanli (altviool), Marko Kassl (accordeon) en Enric Monfort (percussie) heeft daarnaast diverse jonge musici uitgenodigd om de verjaardag mee te vieren en Menno van Delft speelt Roderiks Elongated Fingers op klavichord.

En wie jarig is trakteert: voor de gelegenheid heeft Roderik een nieuw werk voor Black Pencil geschreven waar alle gastmusici ook aan mee kunnen doen. Het wordt iets moois en uitbundigs, aldus de jarige.

Sit Fast is de gloednieuwe concertserie van Black Pencil, een internationaal en veelzijdig ensemble met een verrassende bezetting. De titel van de serie is afkomstig van een werk van de Renaissance-componist Christopher Tye (c.1505-1572). Sit Fast betekent zoveel als 'stevig zitten' en luisteren. Aan het eind van Sit Fast schreef hij: ‘Sing true and fear not for I am true and fear not’. Men kan niet dromen van een beter motto in de muziekuitvoering!

Meer info op: www.blackpencil.org

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Sit Fast concert: Roderik 80! - Ensemble Black Pencil

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen