€ 6,30 – € 20,39

Sit Fast concert: Sacred Places - Ensemble Black Pencil

Venster Acties en details

Vanaf € 6,30

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Met meesterwerken van o.a. Claude Debussy, Jacob van Eyck, John Cage en nieuwe composities door Kate Moore, Wim Henderickx en Roderik de Man

Over dit evenement

Veel componisten hebben door de eeuwen heen inspiratie gevonden in de natuur. Landschappen, de zee of het geluid van de vogels liggen ten grondslag aan een aantal van de mooiste werken uit de muziekgeschiedenis.

Rondom dit thema maakt Black Pencil een prikkelende repertoirekeuze en uitgevoerd door de unieke bezetting van het ensemble: blokfluit, panfluit, altviool, accordeon, slagwerk en elektronica. Het programma bevat meesterwerken van oa Claude Debussy, François Couperin, Jacob van Eyck, John Cage en nieuwe composities door Kate Moore, Wim Henderickx en Roderik de Man.

Sit Fast is de gloednieuwe concertserie van Black Pencil, een internationaal en veelzijdig ensemble met een verrassende bezetting. De titel van de serie is afkomstig van een werk van de Renaissance-componist Christopher Tye (c.1505-1572). Sit Fast betekent zoveel als 'stevig zitten' en luisteren. Aan het eind van Sit Fast schreef hij: ‘Sing true and fear not for I am true and fear not’. Men kan niet dromen van een beter motto in de muziekuitvoering!

Meer info op: www.blackpencil.org

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Sit Fast concert: Sacred Places - Ensemble Black Pencil

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen