Gratis

Smart citizen-wandeling: Den Haag

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Den Haag Centraal

10 Koningin Julianaplein

2595 AA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wandel mee langs de digitale sporen van Den Haag en ga in gesprek over data, sensoren en camera’s in de openbare ruimte.

Over dit evenement

Kan een stad slim zijn of moeten we juist inzetten op de slimme burger: op smart citizens?

Welke data worden verzameld in de stad, en wat gebeurt daarmee? Kun je je nog onbespied wanen in de publieke ruimte van je stad? Hoe ziet de ideale digitale stad van de toekomst er volgens jou uit?

Digitale infrastructuur

Ooit bestond de stad uit bakstenen en staal, gebouwen en wegen. Maar deze infrastructuur is steeds meer vervlochten in een digitaal netwerk dat alles verbindt. Digitale sporen vind je overal. Ze helpen ons de stad en haar inwoners steeds beter en verder in kaart te brengen. Tijdens de smart citizen-wandeling ga je digitaal spoorzoeken. Van de slimme bewegwijzering die mensenmassa’s leidt, tot camera’s die ons volgen. Je gaat in gesprek over de relatie tussen de bewoners van de stad en de technologie in de stad, en je wordt uitgedaagd je aannames te bevragen en ideeën voor de toekomst te delen.

Wanneer: vanaf 24 januari 2022 met digitale kaartjes, of van 24 t/m 28 januari met een fysiek wandelpakketje. Zie onder voor meer informatie.

Locatie: Anna van Buerenplein, naast Den Haag Centraal Station (start- en eindpunt)

Nodig: goede schoenen, opgeladen telefoon, flesje water, een pen

Afstand: 5,5 km

Duur wandeling: 1 uur 30 minuten

Week van de Digitale Ethiek

Van 24 t/m 28 januari 2022 kun je elke dag tussen 12:00 en 14:00 uur op het Anna van Buerenplein naast Den Haag Centraal Station een wandelpakket ophalen. Dit bestaat uit een routekaart en gespreksmateriaal voor tijdens de wandeling. De route en de kaartjes met gespreksstof kun je ook digitaal downloaden (de link verschijnt binnenkort op deze plek).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Den Haag Centraal

10 Koningin Julianaplein

2595 AA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Waag

Organisator van Smart citizen-wandeling: Den Haag

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen