Gratis

SMC076 26 september - Online communities: Redhead Days & Indo's Be Like

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Blushuis

33 Reduitlaan

4814 DC Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dinsdag 26 september is het weer zover! De nieuwe editie van Social Media Club Breda staat deze keer in het teken van de kracht en impact van online communities. En voor deze editie hebben we de twee sprekende online communities uitgenodigd, beiden ontstaan in Breda!

  • Onderwerpen: Online Communities

  • Sprekers: Leroy Woudstra (Indo's Be like) en Maurice Haaij (Redhead Days)

  • Tickets: entree is € 5 per persoon, waarvoor je 2 consumptiebonnen ontvangt. Betalen direct bij binnenkomst. Extra donaties zijn altijd welkom en dragen bij aan de kwaliteit en bestaan van SMC Breda.


Indo's Be Like

Leroy Woudstra is de oprichter van Indo's Be Like, de grootste partij van de wereld met Indische roots. Het platform op Facebook (waar het gestart is) kent bijna 70.000 leden met een wekelijks bereik van 750.000 per week wereldwijd op Facebook, Instagram en Twitter. Het idee achter Indo's Be Like (IBL) is ontstaan om het verleden, heden en de toekomst van het Indisch erfgoed niet te laten verdwijnen.

Nederland telt inmiddels vier generaties en zit vol met verhalen, geschiedenis, cultuur. IBL is een breed platform op social media geworden om dit allemaal met elkaar te delen en te bewaren. IBL steunt daarom ook veel stichtingen en draagt zelf een steen bij om het Indisch erfgoed in Nederland te beschermen. Kita Semua Bersaudara (= we zijn allemaal broeders en zusters)


Redhead Days

De Redhead Days is een meerdaags festival, gehouden tijdens het eerste weekend van september (2 en 3 sep jl.) Deze 'roodharigendag' is ontstaan doordat kunstenaar Bart Rouwenhorst een oproep in de krant deed voor 15 roodharige vrouwen voor een schilderij waarop een 150 reacties kwamen. Omdat hij niemand wilde afwijzen, heeft hij iedereen bij elkaar gebracht om een groepsfoto te maken. In het opvolgende jaar kwam vanuit de deelnemers het verzoek om weer bij elkaar te komen en zo zijn de Redhead Days geboren.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een grootse internationale online community met meer dan 120.000 leden en ontstaan er allemaal side-events wereldwijd. Maurice Haaij, 32 jaar en woonachtig in Breda geeft ons als (verslaafde) social media gebruiker, volger en fan zijn inzichten als beheerder van de Facebookpagina's @RedheadDays en @campingredheaddays en het Instagramaccount @theredheaddays


Wij zijn supertrots dat deze Brabantse toppers ons komen bezoeken! Wees er snel bij, want vol = vol.

Programma

19:00 uur – Inloop
19:30 uur – Spreker 1: Leroy Woudstra
20:00 uur – Pauze
20:15 uur – Spreker 2: Maurice Haaij
20:45 uur – Borrel
22:00 uur – Einde

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Blushuis

33 Reduitlaan

4814 DC Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen