Gratis

Social Challenge van het KPN Mooiste Contact Fonds tegen Eenzaamheid

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

KPN zaal 2/3

Maanplein 55

2516CK Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

KPN Mooiste Contact Fonds: Challenge tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid cq sociaal isolement is een snel groeiend probleem onder veel verschillende kwetsbare groepen in Nederland van jong tot oud. Doe jij mee aan de Social Challenge van het KPN Mooiste Contact Fonds om hier iets tegen te doen?


Er is steeds meer bekend over de negatieve invloed die eenzaamheid op het welzijn en gezondheid van mensen kan hebben. Er is sprake van een groter risico op zowel lichamelijke als psychische aandoeningen. Dat maakt de strijd tegen eenzaamheid urgent en belangrijk.

De oorzaken van eenzaamheid verschillen van mens tot mens en zelfs met een goed sociaal netwerk kunnen mensen zich eenzaam voelen bijvoorbeeld als gevolg van een groot gemis of onvervangbaar verlies. Echter, in veel gevallen is er wel iets aan te doen en kunnen mensen gesteund worden om hun gevoel van eenzaamheid te reduceren.


KPN Mooiste Contact Fonds

Het KPN Mooiste Contact Fonds is een onafhankelijke stichting die gefinancierd wordt door KPN en zich vanuit haar ‘kracht’ met mensen, middelen en geld inzet om een significante bijdrage te leveren aan de strijd tegen eenzaamheid. Voor informatie en initiatieven van het Mooiste Contact Fonds, check kpnmcf.com


Hoe werkt de Challenge?

  • Het fonds roept als pilot sociaal ondernemers/impact entrepreneurs op om ideeën/concepten/projecten aan te melden die voldoen aan onderstaande criteria.
  • De directie van het fonds beoordeelt de inzendingen en legt deze, indien de inzending voldoet aan de criteria, voor aan het bestuur van het fonds
  • Het bestuur van het fonds kiest elk jaar, uit de geselecteerde aanmeldingen, een aantal projecten die gesteund gaan worden. Uitgangspunt is dat deze projecten na een jaar zelfstandig of met behulp van andere fondsen door kunnen groeien.
  • Indien daar behoefte cq aanleiding voor is heeft de inzender de mogelijkheid zich te laten begeleiden door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (Get Started Program).

Criteria voor een idee/concept/project:

  • Eenzaamheid bestrijden is het primaire doel in het idee/concept/project
  • ICT is leidend in de oplossing
  • KPN medewerkers kunnen op een laagdrempelige manier een dagdeel als vrijwilliger ingezet worden in direct contact met de (kwetsbare) doelgroep
  • Het idee/concept/project heeft een nationaal karakter i.v.m. nationale rol van KPN en spreiding van de KPN vrijwilligers
  • Het idee/concept/project gaat uit van impact entrepreneurship en is non profit
  • Als een project zich daarvoor leent kan deze onderwerp zijn in een communicatiecampagne van KPN

De processtappen

Geinteresseerde Social Entrepreneurs kunnen

1. Een ticket bestellen via Eventbrite

2. Een pitch sturen naar marie-jose.vandenboomgaard@kpn.com voor 7 september

Op 11 september hoor je of je bent geselecteerd te pitchen.
Kom je niet door de selectie, dan ben je alsnog van harte welkom om te komen netwerken en de andere entrepreneurs te steunen.


We zien je graag de 15e tegemoet!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

KPN zaal 2/3

Maanplein 55

2516CK Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen