Gratis

Social design binnen de overheid: In Brabant werkt het.

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Van Abbemuseum

10 Bilderdijklaan

5611 NH Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De laatste jaren werkt een toenemend aantal overheden succesvol samen met (social) designers aan de ontwikkeling van beleid en dienstverlening. Zo werken waterschappen, gemeenten, provincies en inwoners in Zuid-Nederland met designers aan nieuwe acties voor klimaatadaptatie, werkt de provincie Brabant met boeren en designers samen binnen de Landbouw Innovatie Campus en stelde de gemeente Eindhoven een strategisch designconsultant aan.

Brabant loopt daarmee nationaal en internationaal voorop. Dat betekent dat er in Brabant veel inzichten worden opgedaan die relevant zijn voor bestuurders, ambtenaren en designers.

Op de Dutch Design Week gaan Mary-Ann Schreurs (wethouder Design, gemeente Eindhoven), Peter Glas (Watergraaf Waterschap de Dommel) en Anne-Marie Spierings (Gedeputeerde Provincie Brabant) met elkaar en de zaal in gesprek over zaken als:

  • Wat is voor overheden aantrekkelijk aan het werken met designers?

  • Welke competenties moeten ambtenaren, bestuurders en designers ontwikkelen voor het succesvol toepassen van design thinking binnen een beleidstraject?

  • Welke spanning wordt ervaren tussen design thinking en ‘klassieke’ beleidstrajecten en hoe wordt die spanning constructief gemaakt?

Het gesprek op de Dutch Design Week zal worden geleid door André Schaminée. Hij is oprichter van Isook en verbonden aan de Gamechangers Studio. Hij helpt overheden en designers in hun samenwerking. In 2018 publiceert hij een boek over dit onderwerp bij BIS publishers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Van Abbemuseum

10 Bilderdijklaan

5611 NH Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen