Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Hartelijk dank voor je aanmelding! Samen maken we meer impact en zorgen we voor meer kansen voor Haagse burgers die nu langs de kant staan.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Hartelijk dank voor je aanmelding! Samen maken we meer impact en zorgen we voor meer kansen voor Haagse burgers die nu langs de kant staan.
Beschrijving van het evenement
Help vier sociaal ondernemers die impact willen maken in Den Haag.

Over dit evenement

Social Impact Lab

Wij zijn op zoek naar jouw hulp! Help vier sociaal ondernemers aan een vliegende start in Den Haag en help hen werkgelegenheid te creëren voor de Hagenaars die nu nog langs de kant staan.

Digitale editie

Vanwege de huidige maatregelen rondom het terugdringen van het coronavirus komen wij deze keer niet fysiek bij elkaar. Het Social Impact Lab gaat digitaal! Per sociaal ondernemer organiseren wij twee online sessies van anderhalf uur waarin wij hen helpen volgens onze beproefde aanpak. Impact maken was nog nooit zo makkelijk!

Aanmelden

Aanmelden doe je voor beide sessies per ondernemer. De sessies sluiten qua inhoud op elkaar aan. Mocht dit niet lukken, dan is je deelname aan 1 sessie ook welkom, maar dit heeft dus niet de voorkeur.

Meld je nu aan voor één (of meerdere) van onderstaande sociaal ondernemers via de knop 'registreer'.

Dignita

12 mei - 14:30 tot 16:00

19 mei - 15:00 tot 16:30

Dignita is een ontbijt-, lunch- en brunchcafé. Het bedrijf heeft nu twee mooie locaties in het centrum van Amsterdam. Openen zij hun derde locatie in Den Haag?

De organisatie achter Dignita is WeAreNotForSale. Zij richten zich op kwetsbare mensen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Dignita is een plek waar zij de kans krijgen om te re-integreren en weerbaar te worden, zodat zij weer vol vertrouwen kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Help jij Dignita aan een vliegende start in Den Haag? Meld je nu aan voor beide sessies via de knop 'registreer'.

Buzinezz Club

19 mei - 10:00 tot 11:30

2 juni - 15:00 tot 16:30

Buzinezz Club heeft in de 10 jaar dat zij actief zijn in Rotterdam 2000 jongeren naar de arbeidsmarkt begeleidt. Inmiddels zijn zij ook actief in Eindhoven, Utrecht en de Drechtsteden, waar zij tenminste 85% van de jongeren van een uitkering afhelpen. De aanpak onderscheidt zich doordat zij deelnemers drie jaar lang intensief begeleiden, van een ‘startbaan’ naar een ‘hartbaan’.

Help jij Buzinezz Club aan een vliegende start in Den Haag? Meld je nu aan voor beide sessies via de knop 'registreer'.

D'roem

14 mei - 15:30 tot 17:00

28 mei - 15:30 tot 17:00

Primeur! Wij gaan Social Impact Lab voor het eerst inzetten voor een actueel en relevant vraagstuk. Sociaal ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw business model, omdat hun exploitatiesubsidie stopt. D'Roem is zeker niet de enige, maar wel een prachtig bedrijf dat wij graag voor Den Haag willen behouden. D’Roem is een lunchroom en verzorgt allerlei maaltijden. Maar het is vooral een laagdrempelige plek waar kwetsbare jongeren de eerste schreden op de arbeidsmarkt zetten. Help mee aan een duurzame toekomst voor D’roem.

Help jij D'roem aan een vliegende start in Den Haag? Meld je nu aan voor beide sessies via de knop 'registreer'.

Studeren en Werken Op Maat

14 mei - 10:30 tot 12:00

26 mei - 10:00 tot 11:30

Studeren en Werken Op Maat (SWOM) is Haagse glorie. Acht jaar geleden begonnen zij in Den Haag en in deze periode heeft de organisatie 950 mensen met een arbeidsbeperking naar de arbeidsmarkt begeleid, waarvan vorig jaar bijna 250. SWOM richt zich op hoogopgeleiden die zij toeleiden naar 88 partnerorganisaties, waaronder alle ministeries. Op dit moment is SWOM zich aan het verbreden richting praktisch opgeleide personen. Én SWOM is aan het opschalen. Zij willen tot het jaar 2022, samen met de gemeente Den Haag en hun partners, 100 Haagse kandidaten toeleiden. Help jij mee?

Meld je nu aan voor beide sessies via de knop 'registreer'.

Wat is het Social Impact Lab?

Social Impact Lab helpt gevestigde sociaal ondernemers uit andere steden bij de start van een vestiging in Den Haag. Dit gebeurt op één middag aan zogenaamde ‘versnellingstafels’. Ook na de start blijft Social Impact Lab betrokken bij de ondernemers met advies en begeleiding. Social Impact Lab is een initiatief van het Programma Sociaal Ondernemerschap van de gemeente Den Haag.

Juiste ingang en contacten

Het blijkt voor sociaal ondernemers van buiten de stad lastig en tijdrovend om in een voor hen onbekende stad de juiste ingang en contacten te vinden. De ondernemers hebben vragen over zaken als financiering, vergunningen, toegang tot de doelgroep en huisvesting. Zij worden hierbij geholpen door de deelnemers van het Social Impact Lab. Iedere deelnemer heeft een eigen expertisegebied en netwerk. Zij werken onder andere bij banken, fondsen, instanties en verschillende diensten van de gemeente Den Haag en zijn uitgenodigd op basis van de vraag van de ondernemers.

Roadmap vol vervolgstappen en contactgegevens

Een facilitator begeleidt de versnellingstafels zodat de tijd volledig wordt benut, en de ondernemers eind van de middag naar huis gaan met een uitgebreide roadmap vol vervolgstappen en contactgegevens. Social Impact Lab bespaart de ondernemers in 1 middag maanden tijd!

Vragen?

Heb je een vraag? Stuur een e-mail naar sociaalondernemen@denhaag.nl

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen