Gratis

Social media als gezondheidskanaal. Do's-and-don'ts. Bezield toegelicht doo...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een studie uit 2016 van de CM en UCL toont aan dat 95% van de volwassenen op zoek is naar gezondheidsinformatie om het niveau van hun gezondheidsvaardigheden (#healthliteracy) te verhogen. In eerste plaats spreken ze hiervoor hun huisarts aan, het wereldwijde web wordt als tweede belangrijke bron genoemd voor het zoeken naar gezondheidsinformatie. Bijna 89% van de mensen maakt er op een of andere manier gebruik van. Er is geen gebrek aan gezondheidsinformatie op het internet, maar het is geen evidentie om door het bos de bomen te zien. Als je weet dat 40% van de volwassenen beperkte gezondheidsvaardigheden heeft, is het duidelijk dat het verkeerd interpreteren en evalueren van de vele beschikbare informatie gevolgen kan hebben voor de persoonlijke gezondheid.
Een patiënt moet kunnen inschatten of gezondheidsinformatie betrouwbaar is, deze informatie begrijpen en ten slotte toepassen op de eigen situatie.

Wat zijn de sterktes en wat zijn de valkuilen van de diverse social media kanalen in deze zoektocht naar informatie? Kan social media bijdragen aan het vormen van kritische, geïnformeerde patiënten? Liesbeth Moortgat, verpleegkundig consulent chronische darmziekten AZ Delta en cofounder van #benurse neemt je samen met Inge Vandelannoote, kritische patiënt en gebruiker van social media mee op een boeiende reis doorheen de verschillende social media kanalen.

I.s.m. AZ Delta.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen