Uitverkocht

Sofa Sessies: Jeangu Macrooy (UITVERKOCHT)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

KUNSTMAAN

72 Stedekestraat

5041 DN Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

EXTRA SHOW: Wegens de snelle uitverkoop hebben we een extra show gepland.

Jeangu Macrooy
Klinkt als: Michael Kiwanuka, Jake Isaac

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn dertiende kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en twee jaar later begon hij samen met zijn tweelingbroer Xillan eigen nummers te schrijven en op te treden. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland.

Jeangu maakt indruk met zijn persoonlijke nummers en bijzondere stembereik. In april 2016 kwam Jeangu’s debuut-EP 'Brave Enough' uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met eerste single 'Gold' mocht Jeangu gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. In de zomer stond hij met zijn band op diverse festivals, speelde hij veel shows tijdens de Popronde en stond hij in het voorprogramma van o.a. Blaudzun en Selah Sue. Dit resulteerde in 120 shows in 12 maanden. Kortom: 2016 was een gouden jaar, dat werd afgesloten met een optreden op Eurosonic/Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer’.

Jeangu's debuutalbum 'High On You', is energieker en dansbaarder dan zijn voorganger. De rode draad blijft echter Jeangu's unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog. 25 januari speelt Jeangu een solo-concert in de intieme setting van Sofa Sessies. We zien je graag in de Kunstmaan!

---

Tijdschema:
21.15 uur – Deuren & café open
21.45 uur – Support
22.10 uur – Jeangu Macrooy
23.00 uur - Eind

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

KUNSTMAAN

72 Stedekestraat

5041 DN Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen