Song of Songs (Try Out)

Venster Acties

Song of Songs (Try Out)

Debuutvoorstelling Song of Songs, intiem muziektheater waarin liefdesangst en verlangen naar liefde elkaar ontmoeten.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Theater de Generator 36 Middelstegracht 2312 TX Leiden Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

De liefde kan pijnlijk schuren, maar waar liefde tot bloei komt is er extase. Bestaat de paradijselijke partnerrelatie, zoals The Song of Salomon, of Song of Songs (vert. Hooglied) deze beschrijft, wel? Hoe bereiken we in hemelsnaam dat paradijs waarin partners extatisch in elkaar opgaan? Zoals de liefde kleurrijk, veelzijdig, onstuimig, onvoorspelbaar en onverzadigbaar is, zo is ook Willow Mae dat in haar debuutvoorstelling Song of Songs.

Geluk zit in de verbinding en intimiteit met onze dierbaren. Daar zijn velen het over eens. Maar hoe zorgen we ervoor dat we in liefdevolle verbinding met elkaar komen en blijven in tijden van perfectionisme, idealisme en maakbaarheid. Hoe zit het met die onvermijdelijke crisis? Moeten we nu juist wel of juist niet voor onszelf kiezen? Paradoxaal genoeg dreef een pandemie ons verder uit elkaars armen dan ooit. Relaties liepen vaker op de klippen en onveilige thuissituaties werden nog onveiliger. We lijken te lijden aan liefdesangst. In Song of Songs gaat Willow Mae de in het verleden ontstane liefdesangst te lijf. Ze laat een perspectief zien van de crisis en waar die ons kan brengen.

Song of Songs is een totaalbeleving, muziektheater met live muziek van drums, percussie, cello, akoestisch gitaar en vocalen. De poëtische en intieme liefdesduetten van twee geliefden volgend, zoekt Willow Mae de liefde. Dit leidt tot confrontaties met zowel haar verlangen naar de liefde als haar angst voor verlies. De voorstelling wordt ondersteund door visuals en videomapping en is gebaseerd op het gelijknamige artbook met cd-album. Willow Mae voelt zich gedreven om het onderwerp sterke en stabiele hechtingsrelaties en het belang hiervan aan te stippen vanwege haar eigen ervaring met de verstoring hiervan.

spel, muziek, tekst, concept | Willemijn van Helden

eindregie | Wendy Hoogendijk

muziek | Jan van Helden

muzikanten | Jan van Helden, Steven Favier, Annie Tangberg

videomapping, visuals | VJ Sjush, VJ Vish

beeld | Helena & Sisters

productie | Stichting SETH

Speciale dank aan: Winco holland, Van Hulsteijn B.V.