€ 11,46

Space Age Travelers met André Manuel @ De Cactus

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

The Space Age Travellers & André Manuel op zaterdag 20 april in De Cactus! Ze spelen eigen werk van songschrijver/gitarist BJ Baartmans geïnspireerd door de sounds van gitaarhelden die voortkomen uit de Space Age zoals Bill Frisell, Richard Thompson, Ry Cooder, Marc Ribot, Brian Setzer of Jeff Beck en hun leermeesters zoals Duane Eddy, Wes Montgomery, Charlie Christian, Django Rheinhardt, Dick Dale, The Shadows, James Burton en Jimmy Bryant:Rock & Roll, Surf, Jive en Spaghetti Western instrumentals met een free jazz twist. Verder spelen ze een stel nummers uit de setlist van André Manuel en de Ketterse Fanfare!

Super dansbare grooves, romantische melodieen, intrigerende soundscapes en vingervlug spel op het scherpst van de snede. Muziek voor minnaars en freaks. Een klinkende reis door de tijd!

The Space Age Travellers zijn: Gerco Aerts bas, BJ Baartmans gitaar en Sjoerd van Bommel drums, drie zielsverwanten met een rijk muzikaal verleden bij oa BJ's Wild Verband, Matthews Southern Comfort, André Manuel's Ketterse Fanfare, B-Movie Orchestra, Ms Hips.

Het project begon toen BJ Baartmans in het voorjaar van 2018 een tweetal online video gitaarcursussen voor het Amerikaanse bedrijf TrueFire aan het schrijven en opnemen was over gitaarstijlen uit de jaren '50 en '60, de Space Age. Een super inventieve en aanstekelijke periode in de rock en pop gitaargeschiedenis.

Het bleek zo inspirerend dat BJ voor hij er erg in had een compleet nieuw repertoire van gitaarinstrumentals had geschreven dat even authentiek en vertrouwd als fris en vernieuwend klinkt. Met twee van zijn beste muzikale maatjes stond er vervolgens in een mum van tijd een hecht swingende en avontuurlijke band.

En nu ligt er dus het debuutalbum. En lanceren The Space Age Travellers zichzelf een nieuw muzikaal universum in! The Space Age Travellers op YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCEcSFDhIpTEJJ9nojwU5PHw?view_as=subscriber

Bandcamp: https://thespaceagetravellers.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/thespaceagetravellers/

Arthur Bagen maakte de bandfoto.

Meer info en actuele concertdata: www.bjbaartmans.nl

Zaterdag 20 april 2019, De Cactus open vanaf 19.30uur, showtime 20.30uur! Voorverkoop €10,- Aan de deur indien niet voortijdig uitverkocht €15,-

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen