€ 7,50

Spannende Boeken Weken: Boris Dittrich in de Bibliotheek Venlo

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadsbibliotheek Venlo

Begijnengang 2

5911 JL Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In de Spannende Boeken Weken, dit jaar van 6 tot en met 24 juni, wordt extra aandacht besteed aan het literaire genre van het ‘spannende boek’. Dat wordt dus huiveren en nagelbijten wanneer jij je ijzingwekkende detective of thriller openslaat. Om het spannende boek te eren, nodigen wij op zaterdag 9 juni Boris Dittrich uit, dit jaar schrijver van het Geschenkboek, Barst genaamd.

Boris O. Dittrich (1955) was advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Zijn werk als strafrechter en hoofd van de Psychiatrie- kamer wekten zijn nieuwsgierigheid naar de psychologische drijfveren achter misdaad. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, vanuit New York en Berlijn. Zijn thrillers schrijft hij het liefst op reis, tijdens de lange vluchten die hij als mensenrechtenactivist over de hele wereld maakt.

Dittrich wordt geprezen om zijn beeldende beschrijvingen en gelaagde personages. In verrassende plots verbindt hij actuele thema’s met spannende psychologische inzichten.Na zijn thrillerdebuut Moord en brand (2011) volgde het enthousiast ontvangen De waarheid liegen (2013). Zijn derde thriller W.O.L.F. (2016), over extremisme in Berlijn, werd bekroond met vijf sterren in de VN Detective & Thriller Gids. In november 2017 verscheen zijn meest recente literaire thriller Halszaak.

Voor de Spannende Boeken Weken schreef Dittrich de thriller Barst waarin een moord centraal staat en grenzeloze ambitie rond een populair tv-programma. Boris Dittrich: 'Ik heb geprobeerd een toegankelijk en spannend boek te schrijven, waardoor hopelijk nog meer mensen geïnspireerd raken Nederlandse spannende boeken te gaan lezen.’

We verheugen ons op een spannende middag in de Bibliotheek Venlo!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadsbibliotheek Venlo

Begijnengang 2

5911 JL Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen