€ 10

Spoorhuis Filmhuis: Manta Ray

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68, Vinkeveen

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een Thaise visser ontfermt zich over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust. Daar spelen zich geheimzinnige zaken af. Vele lichamen zijn er haastig begraven. 's Nachts dwalen lichtjes rond als zielen van overledenen. De visser noemt de man Thongchai. Hoewel deze geen woord spreekt en vermoedelijk doof is, bloeit er kalmpjes een mooie vriendschap. Dit brengt de visser tot een besluit met verregaande gevolgen. Wanneer hij op een dag niet terugkeert van zee neemt Thongchai stap voor stap het leven van zijn redder over – zelfs diens teruggekeerde ex-vrouw.
Het realisme van dit aanvankelijk eenvoudige verhaal vermengt zich met magische elementen tot een complex geheel met veel ruimte voor interpretatie. Aroonpheng draagt deze eerste lange speelfilm op aan de Rohingyas, want de doden kunnen omgekomen vluchtelingen uit buurland Myanmar zijn. Deze poëtische hommage werd onder meer bekroond als beste film in de Orizzonti-sectie van Venetië.
NRC schrijft over Manta Ray: Manta Ray laveert tussen realiteitslagen; we raken erdoor betoverd zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Het magische laat ons alleen maar beter kijken.
Trouw schrijft over Manta Ray: Kun je door het kijken van een film verliefd worden op de geest van de maker? Want wat een prachtig tragische verbeelding van vriendschap is dit Thaise debuut. Woorden heeft de film nauwelijks nodig, ook al is er zoveel dat kan worden gezegd.

Locatie: Het Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68, Vinkeveen. Zaal open: 19.00 Aanvang voorstelling:19.30.
Toegang: euro 10,00, inclusief koffie/thee met wat lekkers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68, Vinkeveen

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen