Spoorhuis Filmhuis - Woman at War

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Spoorhuis Vinkeveen

68 Demmerik

3645 ED Vinkeveen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Woman at War is een internationale hit van regisseur Benedikt Erlingsson uit 2018. De gedreven IJslandse milieuactiviste Halla (een rol van Halldóra Geirharðsdóttir) blaast in haar eentje hoogspanningsmasten op. Ze ziet IJsland ecologisch naar de bliksem gaan en wil de inwoners wakker schudden met harde actie tegen buitenlandse investeringen in de energie-industrie. Na vijf sabotageacties wordt er druk gespeculeerd wie er achter de aanslagen kan zitten. De IJslandse autoriteiten maken – nota bene met de hulp van de CIA(!) – jacht op de onbekende dader(s). Het blijft gissen naar de motieven en niemand verdenkt een vrouw als Halla, die in haar vrije tijd het dorpskoor dirigeert, als de dader.
Woman at War raakt – op soms amusante wijze – aan het noodzakelijke debat over hoe je de wereld kunt veranderen en de vraag hoever je daarbij mag gaan met actievoeren. Marianne Verkade houdt voorafgaand aan de film een korte presentatie over de regisseur en achtergrond.

Locatie: Het Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68, Vinkeveen. Zaal open: 19.00 Aanvang voorstelling:19.30.
Toegang: euro 10,00, inclusief koffie/thee met wat lekkers. Om de premiere te vieren biedt Het Spoorhuis alle kijkers ook een feestelijk drankje en IJslandse hapjes aan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Spoorhuis Vinkeveen

68 Demmerik

3645 ED Vinkeveen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen