Gratis

Stadsatelier Agenda Ruimte voor de Stad 2017

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Universiteit Leiden, Campus Den Haag

Wijnhaven

Turfmarkt 99

2511 DP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Agenda Ruimte voor de Stad

Slim groeien

Den Haag groeit, en wil dat doen op een ‘slimme’ manier. Met de verdichting van de stad, zoals door de gemeenteraad vastgesteld in de Agenda Ruimte voor de Stad, worden de kwaliteitsaspecten voor de stad nog belangrijker omdat de stad intensiever wordt gebruikt, omdat we hoge eisen stellen aan onze omgeving. Verdichten, vergroenen en verduurzamen gaan hand in hand. De inrichting van de buitenruimte met aantrekkelijke loop- en fietsroutes, duurzame gebouwen en de aanwezigheid van openbaar groen zijn belangrijke ingrediënten om de stad aantrekkelijker te maken, de kwaliteit van leven te verbeteren.
‘Slim groeien’ kan alleen door dit samen met bewoners en andere stadmakers integraal op te pakken, gericht op de nieuwe economie, een veerkrachtige samenleving, slimme stadsontwikkeling en het organiserend vermogen van de stad.

Samen stadmaken
Op 3 oktober maken we de balans op. De wethouder Joris Wijsmuller zal vertellen wat er de afgelopen maanden is gebeurd als uitwerking van de Agenda Ruimte voor de Stad. Welke gebiedsuitwerkingen zijn gestart en hoe we omgaan met hoogbouw in de stad. Interessante sprekers zullen hun ideeën geven over de kansen en opgaven voor de stad. We blikken ook vooruit; de gemeente maakt een start met een Omgevingsvisie. Essentieel daarbij zijn integraliteit van beleid, flexibiliteit en participatie. Tijdens het Stadsatelier hopen we veel input op te halen die we kunnen gebruiken bij het opstellen van de omgevingsvisie die in 2018 zal worden vastgesteld.

Werksessies

Net als vorig jaar gaan deelnemers met elkaar aan de slag in verschillende inspirerende workshops, want stadmaken doe je samen!
Het Stadsatelier is bedoeld voor alle stadmakers. Om bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en alle andere belanghebbenden te betrekken aan de voorkant van de beleidsontwikkeling. Gedeelde verantwoordelijkheid is de sleutel.
“… Samen maken we de toekomst van de stad!”

Binnenkort volgt het hele programma en kunt u zich ook aanmelden voor de werksessies.

Meer informatie over Agenda Ruimte voor de Stad vindt u op onze website en u kunt uw vraag mailen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Universiteit Leiden, Campus Den Haag

Wijnhaven

Turfmarkt 99

2511 DP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen