Niet beschikbaar

Stadsdichterverkiezing

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Parktheater

Elzentlaan 50

5615 CN Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ticket reserveren via het Parktheater


Op 7 december draagt de huidige stadsdichter Nienke Esther Grooten het stokje over aan de nieuwe stadsdichter, die dan feestelijk wordt ingehuldigd in het Parktheater.

De genomineerden nemen het deze avond tegen elkaar op in een podiumoptreden. Het publiek krijgt daarbij de gelegenheid om zijn mening te geven over de gedichten en de optredens. Mede op basis daarvan bepaalt de vakjury wie zich voor de komende twee jaar stadsdichter mag noemen.

De genomineerden zijn:
Jessica Bartels
Linde ten Broek
Evert de Kock

Jessica Bartels noemt Eindhoven haar onuitputtelijke bron van inspiratie. Het schrijven biedt haar een manier om te kijken naar dingen die ze normaliter nooit zou zien.

Linde ten Broek is soulstoryteller en trouwambtenaar. Ze zet verhalen in om mensen, buurten en steden te verbinden en omschrijft zichzelf als een creatieve pionier met een groot hart voor mensen en de stad Eindhoven.

Evert de Kock is werktuigbouwkundig ingenieur, en combineert naar eigen zeggen een “kritische blik met een lekkere dosis humor”. Hij maakt graag rake teksten die mensen aan het denken zetten, ontroeren of aan het lachen maken.

Benoeming

De benoeming van de stadsdichter is voor een termijn van twee jaar (december 2017-december 2019). De officiële aanstelling van de nieuwe stadsdichter en wisseling van ambt vinden meteen plaats na de verkiezing op 7 december.

De benoeming van de nieuwe stadsdichter is mede mogelijk dankzij financiële ondersteuning door de kaartverkoop voor de Verkiezing van de Stadsdichter en de Bibliotheek Eindhoven.


Datum en tijd

Locatie

Parktheater

Elzentlaan 50

5615 CN Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen