Verkoop beëindigd

Stadsherstel lezing 2: Amsterdam gebouwd op palen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In 2018 zullen wij i.s.m met de Vrije Academie een aantal lezingen organiseren over het herstellen van de stad. Deze tweede editie van het jaar vertelt restauratieconstructeur Ernst de Beaufort over onze op palen gebouwde stad en hoe we daar tegenwoordig mee omgaan.

Monumentale panden zakken, scheuren en worden constructief ook weer hersteld. Sinds de middeleeuwen is er geïnnoveerd om het hoofd en ons erfgoed boven water te houden. Restauratieconstructeur Ernst de Beaufort vertelt u alles over de wondere wereld van constructies in Amsterdamse monumenten. Hij laat onder andere sprekende voorbeelden van projecten van Stadsherstel Amsterdam zien. Zo komt u bijvoorbeeld te weten wat het verschil is tussen een Amsterdamse- en een Rotterdamse fundering. Er worden die avond ook uitstapjes gemaakt naar Stadsherstel monumenten buiten Amsterdam

Prijs: € 17,50 en € 10,00 voor Vrienden van Stadsherstel en studenten. U kunt hier Vriend worden en gelijk van de korting gebruikmaken.

Sinds haar oprichting in 1956 heeft Stadsherstel 600 panden in en om Amsterdam gerestaureerd. Panden die soms al op de nominatie stonden gesloopt te worden. Veel van die panden waren constructief in zo’n slechte staat, dat herstel van fundering, balklagen, kap en gevelmetselwerk nodig was. Aan de hand verschillende monumenten - waaronder die van Stadsherstel - laat restauratieconstructeur Ernst de Beaufort de wereld van historische draagconstructies zien. Bovendien vindt de lezing plaats op een bijzondere locatie, namelijk de Amstelkerk, een van de monumentale panden die door Stadsherstel zijn verworven en gerestaureerd en waar natuurlijk ook het één en ander over de constructie te vertellen valt.

Over de spreker
Ernst de Beaufort is restauratieconstructeur in de regio Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring met funderingsherstel, constructieve schadeanalyse, stut- en stempelwerk en constructief cascoherstel. Voor vele panden van Stadsherstel Amsterdam heeft hij restauratie-advies gegeven. Kennis en ervaring draagt hij uit bij het Nationaal Restauratie Centrum en als gastdocent aan de Hogeschool Utrecht. Ernst is eigenaar van De Beaufort Bouwadvies en houdt praktijk in de binnenstad van Amsterdam.

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen