Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Stadsklas Hoog Catharijne

Stadsklas

Dinsdag 25 oktober 2016 van 09:30 tot 18:00 (CEST)

Stadsklas Hoog Catharijne

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Toeslag Tax Aantal
Deelname 1d 13u 29m € 99,00 € 0,00 € 20,79
Deelname (studenten) 1d 13u 29m € 49,00 € 0,00 € 10,29

Deel Stadsklas Hoog Catharijne

Evenementgegevens

Stroom Den Haag organiseert voor het derde jaar de Stadsklas. Tijdens deze serie actieve lesdagen leren stedenbouwkundigen, architecten en ontwerpers aan de hand van alternatieve stedelijke praktijken de nieuwe vaardigheden van de doe-het-zelf-stedenbouw. Deelnemers worden meegenomen op reis langs plekken waar aan de stad van de toekomst wordt gewerkt. Omdat je in de buitenlucht, in beweging en in gesprek beter en anders leert, is dat ook de opzet van de Stadsklas: gegarandeerd Powerpoint-vrij. De eerste Stadsklas van dit seizoen vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2016 in Utrecht; les 12 - Ruimtelijke Conversaties.


 

Het centrum van Utrecht ligt op de schop. De chaos van Hoog Catharijne waar treinen, perrons, tassen, winkels, broodjes, vogels, kaartjes, tegels, bruggen, roltrappen, kranten, reizen, licht, geluiden, automaten, geuren en zoveel meer samenkomen, zorgt voor een uiterst complexe ruimte die compleet gaat veranderen de komende jaren. Om deze complexiteit te begrijpen kun je op verschillende manieren te werk gaan. Ontwerper Ester van de Wiel doet dat door projecten te starten die een betrokkenheid nodig hebben van gebruikers en bewoners, en die haar in staat stellen met hen in contact te komen. Theatermaker Lotte van den Berg biedt gelegenheden om met anderen in gesprek te gaan, waardoor een wisseling van perspectief kan onstaan die leidt tot een hernieuwde blik op de omringende ruimte. Met Ester en Lotte als gids reizen we een dag lang door de gekende en ongekende ruimtes van Hoog Catharijne waarbij het proberen begrijpen van wat nu de ruimte tot een geheel maakt, centraal staat.


Zowel Ester als Lotte werken tijdens deze Stadsklas door op de ervaringen in Hoog Catharijne tijdens hun project in het kader van Call of the Mall (2013), een project van de stichting Kunst in het Stationsgebied. 

Heb je vragen over Stadsklas Hoog Catharijne? Neem contact op met Stadsklas

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Hoog Catharijne
Stationsplein 97
3511 ED Utrecht
Nederland

Dinsdag 25 oktober 2016 van 09:30 tot 18:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Stadsklas

Stroom Den Haag organiseert voor het derde jaar de Stadsklas. Tijdens deze serie actieve lesdagen leren stedenbouwkundigen, architecten en ontwerpers aan de hand van alternatieve stedelijke praktijken de nieuwe vaardigheden van de doe-het-zelf-stedenbouw. In plaats van een lesprogramma in de collegebanken worden deelnemers meegenomen op reis langs plekken waar aan de stad van de toekomst wordt gewerkt.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.