StarkLinneman Quartet - Transcending Beethoven

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

FarmStead Jazz Club

WillemsHoeve

Kerkdijk 36

3615 BE Westbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
StarkLinneman Quartet - Transcending Beethoven

Over dit evenement

StarkLinneman Quartet - Transcending Beethoven (geannuleerd)

In verband met het coronavirus is dit concert helaas geannuleerd. Mensen die reeds kaarten hebben gekocht, worden via email geïnformeerd en en krijgen via Eventbrite restitutie. Het is de bedoeling het concert op een latere datum alsnog te laten plaatsvinden.

Met Transcending Beethoven betoont StarkLinnemann opnieuw dat goede muziek zich niet laat vangen in termen als ouderwets of modern!

Dat Beethovens muziek tijdloos is heeft zich inmiddels bewezen. De componist wordt in één adem genoemd met Bach en Mozart en behoort tot de allergrootste muzikale geesten die de Westerse muziek heeft voortgebracht. StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan om de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Eerder deden zij dat succesvol met complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. De stijl die uit deze transformatie processen is ontstaan wordt door StarkLinnemann aangeduid als Universal Crossover Music.

Inmiddels zijn Beethovens Piano Sonate opus 28 en Cello Sonate opus 69 bewerkt en slaagt StarkLinnemann erin de ziel van de muziek te behouden en tegelijkertijd te vertalen naar de maatstaven van deze tijd. De vorm van de stukken blijft intact maar hippe ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En geheel in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken. Met het oog op het Beethovenjaar in 2020 zal StarkLinnemann meer stukken van Beethoven bewerken. De plannen voor de hercompositie van een complete symfonie zijn klaar!

De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Tivoli/Vredenburg in Utrecht, het Amsterdamse Concertgebouw en Alexandrinsky Theater in St. Petersburg heeft StarkLinnemann een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziekscene.

De komende maanden speelt StarkLinnemann Transcending Beethoven live op diverse podia in binnen en buitenland. Meer informatie is te vinden op www.starklinnemann.com

Het StarkLinnemann Quartet bestaat uit: Iman Spaargaren (saxen), Jonas Linnemann(drums), Paul Stark (piano) and Maciej Domaradzki (contrabas).

Zaal open: 15u00

Aanvang concert:15u30

Kaarten in de voorverkoop: € 15,-

Kaarten aan de deur: €17,50

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

FarmStead Jazz Club

WillemsHoeve

Kerkdijk 36

3615 BE Westbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen