Stedelijke Regio Breda-Tilburg centraal in ontwerpwedstrijd Europan

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Stedelijke Regio Breda-Tilburg centraal in ontwerpwedstrijd Europan

Op woensdag 29 worden de zes prijsvraaglocaties gepresenteerd en gaan we in gesprek over het belang van Europan.

Door BLASt

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 29 mrt. 2023 12:00 - 14:00 CEST

Locatie

Electron|MotMot gallery Belcrumweg 19 4815HA Breda Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Met een lunchlezing in Breda op woensdag 29 maart begint in Nederland de 17de editie van de ontwerpcompetitie Europan, met als thema Living Cities. Europan is de langstlopende en meest omvangrijke ontwerpwedstrijd van Europa voor jonge architecten. In Nederland focust de competitie op zes locaties in de Stedelijke Regio Breda-Tilburg (SRBT). Stichting Europan NL organiseer de 17de editie van Europan in opdracht van de gemeenten Breda, Tilburg, Etten-Leur en Waalwijk. Europan NL voert publieksgerichte activiteiten uit in samenwerking met de lokale architectuurcentra BLASt (Breda) en CAST (Tilburg).

Tijdens de lunchlezing worden de zes locaties gepresenteerd en discussiëren verschillende oud-winnaars over het belang van Europan. Peter van Schie (stedenbouwkundige gemeente Breda) en Marco Visser (stedenbouwkundige gemeente Tilburg) zullen ingaan op de betekenis van de deelname aan Europan voor de SRBT. In de SRBT werken negentien gemeenten, vier waterschappen, de provincie Noord-Brabant en het Rijk samen aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Moderatie is in handen van Marc Holvoet (oud-winnaar Europan, NIEUWBRUUT, BUas).

Datum lunchlezing: woensdag 29 maart


Tijdstip: 12.00 u. inloop (met mogelijkheid lunch), 12.30 u. start, 14.00 u. afsluiting


Locatie: Electron|MotMot gallery, Belcrumweg 19, Breda

Europan NL voert de publieksgerichte activiteiten uit in samenwerking met de lokale architectuurcentra BLASt en CAST. Daarnaast ontwikkelen BLASt en CAST publieksprogramma’s om de regionale verankering verder uit te bouwen in lijn met het thema Living Cities. Zo is er op 20 april ‘s avonds een publiekslezing. Overdag is er voor de deelnemers aan de competitie een toelichting op de opgaves met Q&A en een excursie langs de zes locaties, waar de diverse partners aan het woord komen.

Over de organisator

Georganiseerd door
BLASt

Architectuurplatform Breda Landschap Architectuur & Stedenbouw

De verkoop sluit binnenkort
€ 0 – € 6,20