Stel je vraag aan RUG-hoogleraar Jochen Mierau over het grote Lifelines corona-onderzoek

Venster Acties

Stel je vraag aan RUG-hoogleraar Jochen Mierau over het grote Lifelines corona-onderzoek

Door Rijksuniversiteit Groningen | Ubbo Emmius Fonds

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 28 mei 2020 07:30 - 08:00 PDT

Locatie

Online

Beschrijving

Stel je vraag aan RUG-hoogleraar Jochen Mierau over het grote Lifelines corona-onderzoek

In onze virtuele huiskamer van het alumnibureau organiseren we op donderdag 28 mei om 16:30 uur een tweede online livesessie. Dit keer is het thema het grootscheepse Lifelines corona-onderzoek in Noord-Nederland. Arend van Wijngaarden, journalist bij het Dagblad van het Noorden, gaat in gesprek met prof. dr. Jochen Mierau, onderzoeker en wetenschappelijk directeur van de Aletta Jacobs School of Public Health, over het corona-onderzoek en de crowdfundingcampagne.

Het Lifelines corona-onderzoek

Lifelines verzamelt sinds 2006 data en lichaamsmaterialen van ruim 167.000 deelnemers uit Noord-Nederland. Deze gegevens worden gekoppeld aan nieuwe data uit huidig onderzoek naar het coronavirus. Zo kunnen bijvoorbeeld erfelijke en omgevingsfactoren worden opgespoord, die mede bepalen of iemand ernstig ziek wordt van het coronavirus of juist milde klachten ontwikkelt. Uniek aan het onderzoek is dat het ook de psychische en maatschappelijke gevolgen van de COVID-19-pandemie in kaart brengt. In de wekelijks Corona Barometer worden de resultaten online bekend gemaakt.

Heb jij vragen over het onderzoek en de inzichten hiervan? Deel deze snel met ons. Tijdens de online sessie zullen we zo veel mogelijk vragen aan bod laten komen.

Aan dit onderzoek is ook een crowdfundingactie verbonden: #crowdvscorona. Informatie hoe je hieraan kunt geven lees je op de projectwebsite.

Hopelijk ‘zien’ we elkaar op 28 mei en wie weet op een volgend evenement in het echt. Hier kun je de live sessie volgen: https://youtu.be/PfAyfjWfgNQ

Graag tot dan en blijf gezond in de tussentijd.

Patricia Poppendick,
Alumnibureau in Groningen, bereikbaar via p.poppendick@rug.nl of +31 643714667


Over de organisator