Stemmen voor schone lucht

Stemmen voor schone lucht

Venster Acties en details

Geannuleerd

Neem deel aan een online workshop over het Europees crowdsourcing initiatief 'Schone lucht' en breng je stem uit!

Over dit evenement

Veel mensen maken zich wel eens zorgen over luchtvervuiling. Dat is niet zo gek, want luchtvervuiling zorgt voor een groot deel van de milieu gerelateerde ziekte en sterfte. De belangrijkste bron van luchtvervuiling in de regio Amsterdam-Amstelland is bijvoorbeeld het verkeer. Ook de uitstoot van houtverbranding, industrie en luchtvaart vervuilt de lucht.

Meer zeggenschap voor bewoners bij opstellen van beleid

Met het crowdsourcing initiatief ‘Schone lucht’ zorgen we ervoor dat burgers meer zeggenschap krijgen in het opstellen van Europese beleidsmaatregelen voor schone lucht. De afgelopen drie maanden hebben burgers over heel Europa oplossingen ingediend om luchtvervuiling op Europees niveau aan te pakken. Deze oplossingen kunnen nu gerangschikt worden. De vijf oplossingen die de meeste prioriteit krijgen, worden eind dit jaar in een open proces omgezet naar concrete beleidsvoorstellen en ingediend in vier EU wetgevingsprocessen.

Laat je stem horen!

Tijdens de workshop hoor je hoe het crowdsourcing initiatief in zijn werk gaat en krijg je de kans om je stem uit te brengen op de vijf beleidsvoorstellen die volgens jou prioriteit moeten krijgen.

Meld je aan voor een van de twee gratis workshops. De inhoud van beide workshops is hetzelfde.