Stemmenfestival Voois

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jazzkerk Aartswoud

Schoolstraat 45

1719 AT Aartswoud

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zaterdag 28 september 2019 laten vijf vocalisten uit de nationale en internationale muziekscene tijdens de eerste editie van Stemmenfestival Voois hun stem horen in de Jazzkerk; een intiem festival geheel gewijd aan de stem en waar poëzie, jazz, samba, dub, pop, flamenco en brazilectro samenkomen in de prachtige kerk van het Noord Hollandse Aartswoud.

Initiator van het festival, Francien van Tuinen: “Vanaf eind jaren negentig tot 2015 was het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, waar ik voorzitter van was, jarenlang een belangrijke springplank voor aanstormend vocaal talent. Toen het concours stopte verdween een prachtig evenement waarbij zangers uit verschillende aan jazzmuziek gerelateerde stijlen naast elkaar te horen en te zien waren.
Hierdoor ontstond het idee voor het jaarlijks internationale Stemmenfestival Voois: een ‘meltingpot’ van stemmen uit verschillende landen en culturen; vocalisten en het publiek verbonden door hun liefde voor vocale muziek.

Naast het doel om de artiesten en het publiek te inspireren, moedigen we jonge getalenteerde zangers aan met de Sena Performers Vox pro Vox; een compositie opdracht met Nederlandse tekst. Hierbij wordt een jonge zanger of zangeres gekoppeld aan een Nederlandse vocalist van naam die de compositie zal vertolken tijdens het festival Voois. Dit jaar zal de jonge vocaliste Liesbeth Kooijmans een compositie met Nederlandse tekst schrijven voor Ruben Hein.

Programma:

15.30 - 16.30 uur: Francien van Tuinen | Cool Voice, celebrating Rita Reys
17.00 - 18.00 uur: Maria Marin | Tiempos Nuevos
19.00 - 20.00 uur: Susanne Abbuehl | The Gift
20.30 - 21.30 uur: Ruben Hein & Nationaal Jeugd Jazz Orkest
22.00 - 23.00 uur: Lilian Vieira & Zuco 103

www.voois.org

Datum en tijd

Locatie

Jazzkerk Aartswoud

Schoolstraat 45

1719 AT Aartswoud

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen