Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Stepstories

Wereldmuseum

Zondag 26 augustus 2018 van 13:15 tot 14:30 (CEST)

Stepstories
Beschikbare datums

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs * Servicekosten Aantal
Ticket 26 aug. 2018 € 5,00 € 0,00
* Prijzen zijn inclusief BTW

Deel Stepstories

Evenementdetails

Stepstories

De Rotterdamse wetenschapper en avonturier Elie van Rijckevorsel verzamelde tijdens zijn reizen veel objecten uit allerlei culturen. Ruim 900 daarvan zijn beland in het Wereldmuseum. In dit programma maak je kennis met dertig objecten die het verhaal vertellen van meer dan 130 jaar verzamelen, door Rotterdammers voor Rotterdammers. Van krachtbeeld tot offerschaal: elk voorwerp is ook een illustratie van de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad. Naast het bezoek aan de tentoonstelling Ons Verhaal ga je met de museumgids op de step door het historische Scheepvaartkwartier, waar Elie van Rijckevorsel woonde.

Praktische informatie
  • Voor wie: voor iedereen boven de 12 jaar
  • Tijdsduur: 75 minuten
  • Prijs: €5 per persoon
Heb je vragen over Stepstories? Neem contact op met Wereldmuseum

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Wereldmuseum
25 Willemskade
3016 DM Rotterdam
Nederland

Zondag 26 augustus 2018 van 13:15 tot 14:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Wereldmuseum

Het Wereldmuseum biedt een spiegelbeeld van 130 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken een tijdsperiode van 2000 jaar en vormen een collectie van wereldformaat. Van een oude tempel uit Mexico tot een modern kunstwerk uit Syrië. In de vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities worden objecten getoond uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.