Still_ Sculptures and Drawings

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Unfold Venue

Prinsengracht 715

1017 JW Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens een pop-up expositie van 21 t/m 23 juni 2019 is een grote selectie werk van Herma de Wit - Orobio de Castro te zien. Net als het onlangs uitgebrachte boek met introductie van architect Vincent Van Duysen, dat hier ook wordt tentoongesteld, is deze expositie samengesteld onder art-direction van Maarten Spruyt.

Het werk Herma de Wit - Orobio de Castro, haar bronzen sculpturen, objecten, tekeningen en etsen, verraden een bijna obsessieve relatie met die natuur, voornamelijk afgezonderde fragmenten van flora, soms een heel dier. Haar minutieuze studie en verwoede poging tot interpretatie van het uitverkoren subject, een takje, een blad, een bloeiwijze, lijkt zowel de kracht als de kwetsbaarheid ervan voor de eeuwigheid te willen vangen. Vaak uitvergroot, soms intiem van schaal, de een dramatisch, een ander nonchalant of pijnlijk verlegen, in de verstilling die de kunstenares zoekt lijkt zij een bijna menselijk portret te willen leggen. De natuur zelf is geen kunst - al ligt de schepping ervan ver buiten ons voorstellingsvermogen - het kijken ernaar kan dat wel zijn.

Als autodidact in de beeldende kunsten onderhoudt Herma een bijzonder intensieve werkrelatie met de vaklieden die haar sculpturen moeten realiseren, zoals lassers en bronsgieters. Om van studietekening tot 3D uitwerking te komen kan uitermate complex zijn. De natuur laat zich niet zomaar kopiëren. In enkele gevallen blijft het daardoor bij een unicum, maar waar mogelijk wordt het werk in een kleine oplage van 4 tot 8 stuks uitgevoerd. Het eindresultaat hult zich in stilzwijgen. Het is en zal niet meer vergaan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Unfold Venue

Prinsengracht 715

1017 JW Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen