€ 45

Straffe Madammen avond met Kathleen Claes, CEO The JAVA Coffee Company

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Java Coffee Company

Wingepark 20

3110

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 12 december zijn de Straffe Madammen vanaf 19u te gast bij Kathleen Claes, CEO van de JAVA Coffee Company in haar Coffee Experience Center in Rotselaar nabij Leuven.

Kathleen deelt als telg van de vierde generatie en eerste vrouw aan het hoofd van dit familiebedrijf haar visie op de toekomst van de koffiemarkt en haar plannen voor verdere expansie van de JAVA Coffee Shops.

En uiteraard gaan we ook koffie proeven. Na het verhaal van Kathleen, ontdekken we tijdens een koffieworkshop hoe je de meest subtiele aroma’s uit je kopje koffie haalt en bezoeken we de koffiebranderij.

20170420-Voka_TJCC-011_MR

Kathleen: “Het geheim van goede koffie begint bij de kwaliteit van de boon en de kennis van de brander. Er is geen koffie die ons bedrijf binnenkomt of verlaat zonder dat mijn vader Wim deze heeft geproefd. Wat proeven betreft ben ik bij hem in de leer. Het vergt jaren van oefening en ervaring om een goed koffiebrander te worden. Het is belangrijk dat je eerst de pure soorten leert herkennen, zodat je weet aan welk smaakpatroon bijvoorbeeld een koffie uit Brazilie of Costa Rica moet voldoen. Want net als bij wijn vind je in koffie complexe smaken terug. Onze origine koffies bijvoorbeeld zijn echte pareltjes. Zij worden gemaakt van streng geselecteerde, meestal met de hand geplukte oogsten. Enkel de beste bonen van de meest gewaardeerde koffieregio’s komen in aanmerking. Uniek in smaak en herkomst. En dat proef je.”

Er is plaats voor max. 40 deelnemers. De avond verloopt als volgt:

  • 19u Ontvangst met een drankje en broodje
  • 19u30 Keynote talk door CEO Kathleen Claes over ondernemerschap en de evolutie van de koffiemarkt
  • 20u15 Coffee experience - bezoek van de koffiebranderij en koffieproeverij 'cupping' in 2 groepen
  • 21u00 Netwerken met andere Straffe Madammen

Graag tot binnenkort,

Elke Jeurissen

Founder Straffe Madammen & Fierce LadiesDelen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Java Coffee Company

Wingepark 20

3110

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen